Bloggsvepet är tillbaka!

Söndagar var tidigare tidigare bloggsvepetdag här på bloggen. Nu under sommaren har den haft lite semester. Men jag har saknat det och förhoppningsvis tröttnade ni inte på veckotips på läsvärda bloggar. För jag tänkte nämligen väcka liv i det igen. Redan i det här inlägget. Det är ju snart höst och då brukar det bubbla ordentligt bland bloggar!

Men vi går diret över på veckan svep tycker jag.

  • Vissa saker tänker jag att jag ska göra någon gång. Saker om aldrig blir av och som jag sedan ångrar lite att jag inte gjorde. Speciellt en varm sommar som den här. Att bada. Att bada i ett vattenfall. Jag påmindes om det när jag läste det fina inlägget hos Katta. ”Bada i Njupeskär” Vi var dit i somras men med tanke på den enorma mängd människor som gjorde samma utflykt som vi var bad inte att tänka på. OM vi inte gjort som Katta. Hon tipsar nämligen om ett mer avskilt sätt att bada i Njupeskär! Så till nästa sommar (och ev kanske om hösten ser ut att bli varm) får jag se till att bada i de fem fall som finns runt stugan.
  • Sötsugen? Så där så att du vill ha det snabbt utan någon större ansträngning? Sara Borg tipsade tidigare i sommar om micromuffins. Såg riktigt gott ut och framförallt enkelt. Vi hade en period, eller snarare min dotter när det gjordes många mugcake här hemma. Lika snabbt och enkelt det med och även om det inte blir som i ugn är det gott nog, med betoning på gott!
  • ”Mycket vill ha mer och egentligen, varför inte? Varför ska vi nöja oss?” Så inleder Sara Rönne sitt inlägg om premuimliv. Ett inlägg som jag fastnade för. Som jag har tänkt mycket på. Inte för att jag vill ha mer materiella saker, konsumera mer men vill ha mer av det jag gör. Inte ta bort eller leva allt för enkelt. Mer premiumliv på upplevelsefronten och det får i bland kosta tid och bortpriorteringar av annat och i vissa fall även pengar. Det var ett kort inlägg som väckte mycket tankar hos mig. Så som Saras inlägg ofta är! In och läs!
  • Vandringsberättelser har återkommit i bloggsvepet och i dag är inget undantag. Jag tycker om att läsa om andras äventyr, se bilder och drömma mig bort lite. Malin bjöd på ett sånt inlägg häromdagen och det kommer mer tror jag!  Fina bilder från fina jämtlandsfjällen och lika fin text! Jag längtar ut, så som jag alltid gör och framförallt när jag läser sådana här inlägg. De behövs, de här inläggen som skapar dagdrömmar.
  • Jag har läst många riktigt bra och medryckande racereports den här sommaren. Följt mångas våndor och framgångar i text. Precis som med äventyrsinläggen är det lite som att få följa med fast man inte är där. Många gånger läser jag andras upplevelser för att bilda mig en uppfattning om vad jag själv ska stå inför. Jag kan scanna nätet inför ett lopp och verkligen grotta ned mig. Jag gillar de som är lite längre, som inte bara tar med läsaren bland siffror, placeringar och watt utan mer på känsloplanet, som reflekterar och verkligen gör en text levande. En sådan som stod ut i somras var Elna Dahlstrands inlägg om Ränneslättsturen. I mångt och mycket igenkännande. Den där berg och dalbanan av känslor. Om att ha tänkt att göra något riktigt bra för att sedan kanske inte riktigt nå det. Och det pannben som hon hade då var beundransvärt! Hatten av för både inlägg och genomförande!
  • Veckans instatips är@vincent.climb Ett konto jag av en händelse ramlade över och även det tillhör kategorin dagdrömmar. För hur gärna jag än skulle vilja klättra i berg hindrar (som tur är) höjdrädslan mig. De bilder som visas på det här kontot är magiska. De bergen och de vyerna.
2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

10 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: