Bloggsvepet – det är tillbaka!

Har ni saknat bloggsvepet? Jag har gjort det. Saknat att få dela med mig av intressanta inlägg och om Instagramkonton som inspirerar. Bloggsvepet har haft sommaruppehåll och nu när vi precis klivit in i september kändes det rätt att återuppta den här veckosammanfattningen. Sommaren har gått fort. Nästan alldeles för fort. På bloggfronten har det inte varit lika många uppdatering och jag har inte själv läst så många inlägg men det brukar vara så på sommaren även hos andra.

  • Neille Larsson, en av Sveriges bästa mtb-cyklister skrev under veckan ett intressant inlägg om hur hon ser på långloppens framtid. Om att själva cupen bör tänka på att attrahera fler tävlingsdamer genom separat damstart. Nellie poängterar att där var Alliansloppet ett föredöme som i sin premiärupplaga erbjöd en separat start och dessutom syntes mycket i sociala medier för att locka cyklister. Jag tycker själv att damstart är rätt väg att gå för att skapa en mer rättvis tävling och framförallt locka fler tjejer att tävla. Jag tyckte själv i början (och även nu) att starter gemensamt med herrar som är så mycket snabbare än en själv är lite otäckt. Likaså blir det mer rättvist när vi tjejer själv får göra upp under loppet och inte riskerar att tex bli trängda i en spurt och liknande. En del av Långlopspcupens deltävlingar har i dag damstart men långt i från alla.
  • Sofia som driver bloggen cykla med Sofia skrev ett inlägg om hur stress fungerar, hur hjärnan och kroppen hänger i hop och vilka förklaringar det finns. Hennes slutkläm skriver jag under utan att tveka! In och läs ett lärorikt inlägg.
  • Jag gillar som ni vet av tidigare bloggsvep racreports. Det är något speciellt att få följa med i text, ta del av spänningen och många gånger alla känslor som kommer under ett lopp. I bland kan motionärens beskrivning vara den allra finaste att ta del av och i bland är det riktigt intressant att följa elitens lopp. De båda skiljer sig åt. I går läste jag om Emil Lindgrens Bockstenstur i Varberg. Ett mountainbikelopp jag åkt två gånger tidigare. Tänkte på slutet att jag nog aldrig kommer att bli så bra att jag får en njutningsfull resa de sista milen!
  • En del blogginlägg ger en känsla som i bland kan vara svår att sätta fingret på. Inlägg som berör och inspirerar och som får tankarna att vandra i väg. Som liksom sammanfattar funderingar som jag själv har och som jag inte satt ord på. Som Kattas inlägg Hej september. Hon skriver om att hon kommer att lämna storstaden för att bo en period i Norra Dalarna och om de utmaningar som hon kommer att möta där jämfört med att bo i en stad. Det var kanske inte det som slog an hos mig utan mer att våga göra det. Bestämma sig för att lämna det invanda och bekväma. Jag har under sommaren känt den där längtan ännu starkare än tidigare och så sakteliga börjat tänka om. Kattas inlägg gav lite styrka i mina val som ska sägas är så långt i från att göra ännu.
  • Bloggsvepet har ju innehållit ett recepttips förut och den här veckan blir inget undantag. Hasse är den i familjen som står för matlagningen och jag letar gärna upp lite recept och vill gärna äta så mycket grönt som det går. Vi provade den här böngrytan för någon vecka sedan och det blev en wow-upplevelse.
  • Veckans Instagramtips är min bloggkollega Elna Dahlstrand. Ett konto fullt av inspiration precis som hennes blogg. Hon postar flitigt instastories vilket jag gillar! Så in och kika och följ!
4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: