Dagens lunchställe – Oxsjövålen

Egentligen behöver man inte åka så långt för att få fjällsuget lindrat. Det räcker med en halvtimme i bil från stugan räknat.


Vi lämnade cyklarna hemma. Packade väskan med äggmackor och en termos kaffe. Tog sikte på Oxsjövålen. 1023 meter över havet. En kort dagstur på runt 5 km vandring från parkeringen vid Gradins väg. Lättvandrat men stenigt. Det är det förvisso oavsett vart man går häromkring.


Bättre lunchställe är svårt att hitta. Mackorna och kaffet smakade extra bra på toppen. Stenröset var av modell större. På toppar lägger man alltid en sten…eller bygger något som ovan.


Vi tog en avstickare till den lilla ”Uppsalastugan”. En raststuga efter leden till själva Oxsjön. Nu är vintern nära. Träden har lövat av sig och det luktar lite snö i luften. Sommaren har gått fort.

Det blev ett par timmar i friska luften som gjorde mina batterier fulladdade. Att vara utan detta skulle vara otänkbart. Själen behöver fjäll och skog. Så är det bara!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

3 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: