De Instagrambilder som uppskattades mest 2016

Följer ni mig på Instagram kanske ni såg  min #bestnine för 2016 i början av Januari. En samlig av de 9 mest gillade bilderna förra året. Det är lite roligt att se vilka bilder som blev populärast och att det inte var de bilderna som jag trodde det skulle bli. Ett genomgående tema på de 9 mest gillade bilderna är snö och fjäll. Alla från oktober och fram till december. Sex av nio bilder tagna med riktig kamera och bilder som är lite mindre ren träningsrapport och mer det som jag tycker om att fota när jag inte tänker sociala medier.  Bilder som är lite utanför det som jag brukar posta.

Det är roligt att just dessa bilder är de bästa nio när jag lagt ned lite extra krut på den. Fotografering är något jag gillar mycket och  jag gick en estetisk linje på gymnasiet med just foto som huvudinriktning och hängde mycket i mörkerrummet på den tiden. Sedan la jag tyvärr det intresset på hyllan någon gång i småbarnsåldern när tiden inte räckte till. Nu är jag ringrostig men fräschar upp kunskaperna så sakterliga.

Det festliga är att den här sviten bilder bortsett från mörkerbilden på cyklister håller ungefär samma ton eller tema. En enhetlig samling även om motiven inte är det.

Det hände något med mitt Instagramkonto under sensommaren. Det tillkom fler följare och det blev mer aktivetet runt mina bilder. Visst kommer och det går ”spökföljare” i form av företag och andra som raggar följare i sin tur. Följarantalet hoppar upp och ned när någon tillkommer och några försvinner men det stabiliseras ändå och växer sakta men säkert.

I bland känns det lite läskigt att det faktiskt är så många som följer mitt konto, är intresserade av vad jag gör, som kommenterar och gillar. Mitt spretiga konto som i bland blir lite enhetligt när kameran följer med i fjällen. I bland har jag tänkt att ha ett separat konto för fjällbilderna, i bland försökt att tänka enhetligt men faller tillbaka i det som ändå är jag. Spontant, i bland lite mer fotolikt och så spretigt. Jag gillar själv sådana konton.

Instagrammar du? Lämna en kommentar med ditt namn på kontot så får jag kika! Jag gillar att upptäcka nya konton, hitta lite inspiration och drömma mig bort lite. Det behöver inte vara träning eller cykelrelaterat. 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: