Det är jul i Lillkvista

Efter vad som känts som en lång dag har äntligen lugnet infunnit sig. Elden knastrar i bakgrunden, det luktar gran och lampolja i Lillkvista och vi dricker kaffe och glögg. Julmaten är staplad likt tetris i vårt lilla kylskåp.

Efter en lugn dag på jobbet med känslan att kunna lämna kontoret utan att något väntar på tisdag gjorde jag helg. Trött efter att klivit upp tidigt för att cykla med tomte på styret. Hasse och svärfar har ägnat dagen åt att handla, rulla köttbullar och packat bilen. Ett stopp i Åsarna för middag och sedan raka vägen till stugan. För att hacka fram en gång efter att all snö på taket ramlat ned och frusit i hop.

Hasse har gjort det som han längtat efter och som är viktigt så här dagen före jul. Tagit in granen och klätt den. Jag har hängt upp ”det gamla och nya året” En julgransprynad som hängt med i familjen Gustafsson sedan 50-talet.

Det nya och gamla året. Granens viktigaste.

Snart ska skinkan griljeras och jag koka tomtegröt tills i morgonbitti. Det enda lilla smolket i julbägaren är att både jag och svärfar känner oss hängiga. Men går nog över. Nu är det jul i Lillkvista och det som saknas är Cissi. Men så är det varannan jul och jag vänjer mig aldrig.

God jul till er alla som läser!

5

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: