surströmming

Det här med surströmmingsskiva tar hårt…

img_5551

Dagens aktivitet, brukar ju posta bakom-bilder med hjälm. I dag får ni en bakombild med paraply i stället..suddig dessutom.

Egentligen skulle jag har varit ute och cyklat nu. Det är onsdag vilket innebär tränings med Egons cykelaffär. Lite teknikrull vid bmx-banan vid Tavelbäcken. I stället tog jag en långsam promenad till macken medan Hasse tog hand om gänget själv.

Jag var på surströmmingsskiva i går. Hos min kollega en bit utanför stan tillsammans med tre andra kollegor. Uppdukat med fina servetter, rönnbär och bakgrundsmusik i hennes cafe. Supermysigt och strömmingen var lika god som den alltid är. Första tuggan är magisk. Nu håller väl inte alla med om att surströmming är magiskt. Men så är det. Det hårda tunnbrödet, potatisen som smält smöret, löken, tomaten och creme fraichen. Mumma för tandlösa rävar som min dotter sa hon var liten när något var gott. Men det tar hårt att vara på surströmmingskiva. Man blir ganska trött dagen efter. Jag agerade chaufför och när klockan var nästan halv tolv var vi tvugna att bryta upp. Fyra av oss skulle ju upp och jobba i dag.

Vi rullade hem och möttes av ett norrsken som var lika magiskt som strömmingen. Hela vägen in till stan hade vi det ovan oss innan gatulyserna dolde ljuset från himlen. Jag tassade in strax efter midnatt och somnade nästan direkt jag la huvudet på kudden. I morse var jag så trött att jag knappt kom upp. Hela dagen har gått åt till att försöka få något gjort. Dessutom började halsen killa och magen göra ont. Jag blev hängig strax efter lunch och tog beslutet att låta kroppen vila i dag. Jag vill inte för något i världen bli sjuk när Ragunda 100 miles väntar på lördag. Utan mig inget lopp för Hasse. Redan i går under lunchträningen kändes kroppen ovanligt seg och benen ovanligt trötta. Så jag åkte hem strax efter fyra. Sov en stund innan middagen och tog en kort promenad. Mest för att få frisk luft.

Det tar hårt att vara uppe halva nätterna trots att jag bara drack vatten.

img_5543

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: