Du sköna maj

Häromkvällen luktade doftade det ute på bakgården. Från den hägg som alltid blommar först. De lite mindre hade precis fått de där första späda bladen. Det var ljummet som en försommarkväll och solen brann mellan husen. I bakgrunden glada rop från stans studenter som firar ända in i det sista. Däribland min egen dotter. Några grannar satt på balkongen snett ovanför. Någon hade glömt lite leksaker ute.

Det var som om världen precis vaknat upp. Vaknat ur en maj som bjudit på regn, snö och kyla och någon dag med lite värme. Som lite förvånat satt fart med all sin grönska efter en tidig vår redan i april. Jag stod med kameran ute på gården och kände äntligen att det doftade nu när den värsta pollenperioden gått över för min del. Den som kom med besked, blev kraftig och avtog lite och återkommer när gräsmattorna börjar klippas. Men just då njöt jag med alla sinnen av grönskan. Av att det äntligen är vår och försommaren står som står för dörren. Den här korta tiden av några få månader som passerar lika snabbt som den kommer.

Du sköna maj. Du var efterlängtad och fin trots allt när du bjöd på vår på vår bakgård.

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: