Effektiv fredag

Äntligen är denna vecka slut! Fredag, två lediga dagar väntar. Kick-off i morgon med bästa Fristilengänget och en söndag att bara må-gott aktivera sig på. Det behövs för det går bara i ett just nu.

Planen i dag var att gå från jobbet strax före lunch, friskvårda, plugga och sen springa. Den planen höll jag.
Jag har möjlighet att plugga på arbetstid, bra i teorin men svårt att få till i praktiken. Arbetsuppgfiterna upphör ju inte bara för att jag tar fram kursliteraturen. Sitter jag hemma får jag regga tid för det. Flextimmar är aldrig fel. Så i dag när det äntligen lugnat ned sig lite kunde jag gå över till gymmet och köra ett riktigt tungt styrkepass.

Fokuserar i höst och vinter på att bygga mycket styrka i hela kroppen. Få repetioner och mycket vikt. 5 stycken och 3 set. Tror det blir bra. Man ska våga köra tungt och jag har svårt motivera mig att köra lätt och länge. Läste en artikel i nya bicyckling kring detta och att inte dumt för en cykelkropp att träna så. Jag är inte heller ute att enbart bygga synliga muskler, jag vill bli stark för att palla en cykelsäsong helt enkelt! Än har jag iof inte något strukturerat pass att följa med det kommer, har ju förmånen att ha en chef på Fristilen som gärna hjälper till!

I dag provade jag chins igen. Med tanke på att jag inte är av flugvikt är det svårt att göra en chin utan hjälp. Istället går det i en maskin att få lite hjälp med att ”plocka” av lite av kroppsvikten. 12.5 minus på min vikt blev bra och jag gjorde 5 repetioner 3 gånger med bra teknik. En sån här allstå, bilden är i från i våras när jag och Anna pressade lite kropp!

Kettlebellarna som jag gillar användes till kettlebellscleanen med press, tricepspress och russian twist. Hantlar till bicepscurl bara för att det är en sån rolig övning! Och slutligen armhävningar och raka och sneda crunch. Plankan sparade jag till kvällen.


Hem för lunch hemma i soffan med skolböcker, laptop och Winnerbäcks nya album i bakgrunden.
Skriva klart inlämningsuppfiften för högskoleppoäng. För att sen se på de filmer som ska ses och
grotta ned mig i etikboken. Det blev 3 effektiva studietimmar.

Sen när Hasse kom hem drog vi på oss löparskorna och körde en aw i Tysjöarna. Jag hade lite sega ben ett par hundra meter innan det släppte helt och jag kunde lägga på betydligt mer fart. Körde inte på max men undan gick det! Lite över två minuter snabbare än förra gången jag sprang hela. I dag var det dessutom riktigt blött och halt. Perfekt inför Tjurruset och inför det är jag inte det minsta orolig!

En rätt bra fredag med andra ord!
0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: