En fin fredagskänsla

Jag började dagen med att cykla i en timme. I kallt novemberregn och slaskiga stigar. Den första Happymorningriden på mycket länge. Trött av för lite sömn och cykling kvällen innan. Vi snurrade stigar på fatbike i går Hasse och jag efter en vilodag. Tisdagens cykeltur skapade sug efter mer fatbike. 

I morse gjorde det inget att jag var trött och lite sliten i benen. Tempot var inte så högt när jag visade vägen i början. Efter frukosten spurtade jag till jobbet och frös så jag skakade. Jag hann inte dushca innan min telefontid drog i gång. Stod i cykelshorts, mössa och fleecetröja och väntade på att dagen skulle sätta i gång. 

Utanför kontorsfönstret har regnet öst ned hela dagen. Trots att det var skymning från morgon till eftermiddag har jag en förbaskat fin fredagskänsla. En känsla jag inte haft på länge. Det känns som jag kravlat mig upp från en tid av håglöshet och lite deppighet. Så där som det kan vara i bland och nästan inget känns så roligt som det brukar. Det kanske vände lite när jag formulerade mina tankar och mål för nästa cykelsommar. När jag bestämde mig för att följa hjärtat för vad jag vill göra. Det kanske vände när jag fick lite pepp av en fin vän häromdagen som frågade om jag mådde lite bättre. Som sa att det viktigt med pepp och att det var längesedan vi pratade. 

Det vände också när bra saker är på gång. Sånt ska man fira tycker jag. Inte så stort men en high five och en glad gris. Hursom och för att inte bara skriva luddiga saker så ska jag hålla i den här fredagskänslan. Ta hand om den. 

Som att om en liten stund byta om till cykelkläder, möta upp Sandra, åka ut till Sara och cykla en stund. Sedan bjuder hon på middag och där väntar Bitte. Det blir tjejhäng en fredag. Regnar gör det men det gör ingenting alls. 

Det blir en hemmahelg igen och jag får chans att baka lite till även om frysen är full av bröd. Det väntar mer cykling i morgon och jag ska dricka ett glas rött till middagen i morgon. 

Även om november börjar så tjurig och grå ska jag ändå fylla den här månaden med fredagskänsla. Så ofta jag kan och känna mig lika nöjd som jag gör på omslagsbilden då jag fick fota första snön. 

Ha en fin helg!

7

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: