En fredagsfyra

God morgon. Här på Ringvägen är jag uppe med tuppen. Hasse har precis tagit Fatbiken till jobbet och jag var inte det minsta avundsjuk över att han kan cykla. Jag är faktiskt ganska pigg nu. Inte helt frisk men snuvan och hostan har gett med sig. Likaså den förlamade tröttheten. Febern gick ned och försvann i går. Ljuset i tunneln och allt det där.

Jag ska försöka att få dagen att gå. Packa för en helg i stugan och se till att jobbmobil, nycklar och id-kortet följer med. Så att det bara är att åka raken vägen till jobbet på måndagsmorgonen.

Ni får en fredagsfyra i stället för ett happymorningrideinlägg den här fredagen.

Helgens plan

Vi ska åka utför på Vemdalsskalet i morgon. Cissi och jag intalar oss att vi kommer att vara starka och pigga. Hasse har bestämt att åka alla pister. Gröna som svarta. Jag ser mest framemot att få komma ut. Få frisk luft och röra på kroppen. Slalom är inte högintensivt. Därför tänkte vi att det blir ett fint sätt att smyga i gång kroppen på.

Söndag om allt går som jag tänkt kommer att ägnas åt ett lite kortare distanspass. Skate eller klassisk spelar mindre roll. Vädret får styra. Enligt väderleksrapporten ska det snöa. Bortsett från det vill jag göra klämmackor över öppen eld och dricka kaffe utomhus. Vi har ju en fin utegrill på tomten. I bland räcker det bara med att gå utanför dörren för att få lite variation.

Stort längt på utförsåkning. Det var längesedan som vi alla tre åkte tillsammans. Dock byter vi Storhogna mot skalet. 

Saknar

Att starta upp fredagen med cykling. Den där timmen av mjölksyra och morgontrötta ben. När klungan drar i väg precis klockan sex i ett alldeles för högt tempo. När benen efter en halvtimme förstår vad de ska göra och hungern börjar göra sig påmind. När man rullar in på Scandic, låser fast cykeln och en stor frukostbuffé väntar. Pratet efteråt, allas helgplaner och planeringarna av sommarens äventyr. Allra bäst mår man om det varit lite grisigt väder. Så där bitande kallt eller regnigt. Man känner sig lite hårdare.

Nästa fredag ska jag vara med. Jag behöver morgoncyklingarna.

Ser framemot

Att få stå på startlinjen till Nattvasan om en månad. Pirret, nervositeten och vetskapen om att det väntar 9 mil på skidor. Veta att vi bara ska åka skidor ett par timmar. Inget annat. Göra det som vi tycker så mycket om. Hasse bloggade häromdagen om sina tankar inför och delade Nattvasa-filmen. Filmen som ger mig gåshud och som jag tittade på så många gånger när den kom. Att jag tappat mycket viktig skidträning och att formen känns långt borta gör ingenting. Vi ska inte vinna, vi ska ta oss i mål och har roligt på vägen!

Veckans bästa

Att jag fått så fin respons på inlägget om cykling i Torrevieja och det gårdagens inlägg om hur träningen blev av. Jag blir så otroligt glad över att ni kommenterar, både här och på Facebook. Glad över att det kommer nya läsare och att ni som hängt här ett tag återkommer.

Ett bonusbästa är att jag fått tillbringa mycket tid med damen nedan. Även om vi båda varit liggandes har vi hunnit prata om mycket. Varit lite kreativa och skapat lite struktur genom en riktigt fiffig grej som jag tänkte berätta lite mer om i kväll.

Med de här ska jag tillbringa en dag i pisten tillsammans med.

Vi hoppas också på fint väder med eftermiddagssol som här på bilden. 2014 och toppen av Hovde. 

Har du några helgplaner? Eller en fredagsfyra att dela med dig av? Berätta!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

7 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: