En grå hemmalördag

Det känns som jag tappat lite fart den här veckan. Inte varit så sugen på att göra något mer än att hasa omkring hemma. Varit lite extra trött och blundat emellanåt i soffan. Det är egentligen inte så konstigt, jag sover lite sämre om nätterna med ett gips som är i vägen och har trappat upp träningen en hel del. Så är det snart jul. Bara det gör mig lite extra trött.

Ingen av oss ville åka ned till stugan i helgen. Det skulle snöa en hel del och bara sitta inne kände vi inte för. Vi kommer spendera mycket tid där efter jul. I stället en hemmahelg med bilen utlånad till Cissi som bygger bo med Andreas och shoppar upp nästan hela Ikea.

Det är inte alla dagar jag får låna dotterns bil, lingonet kallat

Vi tog en sovmorgon och bestämde oss för att försöka ta tillvara på lite av det gråa dagsljuset. Vi tog med kamerorna och en termos kaffe och åkte ut på Andersön. Tog en promenad längs med västra stranden där det var lä i från vindarna och den lite kalla blöta snöyran.

Det var verkligen en grå och mulen dag. En sån dag när ljuset inte är tillräckligt starkt och man måste köra på högt ISO-tal i kameran trots att det är mitt på dagen. När det vita flyter i hop.

Än har inte Storsjön frusit.

Och när färgerna finns i det lilla. Som grangrenar i skogen. Det är färgfattigt just nu. Framförallt när dagarna är korta och det är mulet. Det blir nästan skymning redan från morgonen. Jag tänker att det blir extra viktigt att komma ut en stund dagar som denna. För att få lite ljus och frisk luft. Och sådana här dagar smakar ofta kaffet lite bättre utomhus och man mår lite bättre när man kommer hem. Och snart vänder det, dagarna blir snart längre igen.

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: