En vecka, ett par bilder.

Den här veckan gick så fort. Det är i bland bara måndagar, onsdagar och fredagar. Samtidigt är det livet som rinner i väg som en kollega sa. Så är det. Man ser framemot något, väntar och räknar ned. Som efter helg eller veckorna när dottern är hemma. Så kommer helgen och en vecka har försvunnit och dottern åker till sin pappa igen. Men i bland är det svårt att stanna upp i vardagen och varva ned. Men jag försöker.

Det var dotter-vecka och fullt fokus på att sent omsider hänga upp julstjärnor, baka pepparkakor och ta fram tomtar (som av någon konstig anledning blir färre för varje år). Som alltid fattas det lampor och stjärnorna kom upp i går kväll efter ett mindre stressad utbrott av mig. Jag säger varje år att jag ska köpa nya eftersom monteringen har mycket kvar att önska. Det är omöjligt att knyta stjärnan runt sladden och den hänger aldrig rakt. Ett utbrott efter en tid av oerhört mycket störningsmoment utifrån som påverkar min koncentrationsförmåga. Det som jag är känslig för. Men jul är det i huset nu.

Det har också varit en vecka av skön återhämtningsträning. Som att äntligen tagit mig för att transportpendla till jobbet i löparskor. En skön känsla att jogga förbi trafiken in mot stan när det var glashalt ute. En stund när hjärnan fick varva ned och tankarna sorteras.

Fredagen började med cykling. I dag utan tv-team men igenkänningsfaktor vid frukosten när en gäst villigt valde ett annat bord med orden att han sett oss på tv och visste var vi brukade sitta. Frukosten kröntes också av en sång till Sara Rönnberg som fyllde år i dag!

Det var också veckan när jag äntligen kom mig för att boka en klipptid för att få bort trollhåret. I går scannade jag nätet på lediga klipptider och fick en i dag. Hos frissan på andra sidan gatan. Hos en traineeelev som tyckte det var trevligt att få något att hugga tag i. Jag fick en timme av tystnad för jag orkar inte alltid kallprata. Förundrad satt jag i frisörstolen omgiven av kunder med ett glas vin och kakor på fina fat. En ny upplevelse. Sakta försvann oerhört slitna testar och jag gick därifån med en frisyr. Det var längesedan.

Nu startar helgen. Vi är kvar i stan eftersom vägarna är för hala och innebär lite väl mycket risk. Det är ganska skönt det med.

img_7531

img_7549

Dubbskor är ett av mina bästa inköp. Speciellt sådana här dagar.

img_7588

En morgonselfie med födelsedagsbarnet Sara Rönnberg.

img_7585

Lite mindre hår.

Ha en fin helg vänner!

 

5

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: