Fem bra saker med mig

Från i april i år. I bilen till Arlanda för cykelsemester i Spanien. Det var vi bra på!

Från i april i år. I bilen till Arlanda för cykelsemester i Spanien. Det var vi bra på!

Häromdagen läste jag ett bra inlägg av Petra Månström om att vi ofta strävar efter att bli bättre utan att kanske stanna upp och se vad vi är bra på. För vi är bra på en massa saker och varför ska vi låta den där Jante säga att det inte riktigt är okej att framhäva sig själv? Men det är inte så lätt att säga att man är bra på något och jag tänker i bland att jag kan bli bättre. Det kan jag förvisso bli, på många saker men jag har också saker som jag är grym på. Det handlar lite om att våga öva på att säga att man är bra. Hasse delgav sin lista i förrgår och jag tänker delge min. 5 saker som jag är bra på. Dessutom är jag bra på mer än fem saker men är listan fem så är den!

  • Jag är en grym morsa. Tycker själv att jag har gett min dotter bra värderingar och bidragit till att hon i dag är en självständig och klok tonåring. Jag vågar vara lite barnslig i bland likaväl som jag kan sätta gränser utan att för den delen begränsa hennes utveckling. Allt är inte röda rosor hos oss men det är en sund familj som värdesätter mer än pengar och prylar. Att ge allt kan jag inte och vill det inte heller. Det finns andra värden i livet och jag tror att en närvarande förälder är viktigast mer än en förälder som ger allt. Jag värdesätter att hon vill och kan berätta för mig om något är fel, att vi kan samtala om allt och att jag får höra att hon tycker om mig.
  • Jag har en stark kropp. Inte enbart att jag kan lyfta tunga saker eller balansera på bollar i tid och otid. Jag orkar så mycket. Både i vardagen och när det kommer till träning. Jag har inte de där pinnsmala benen, vältränade rumpan eller de fasta brösten. Jag har en kropp som håller för vad jag utsätter den för och en kropp som burit ett barn. Jag har inte alltid tyckt om den eller gör det inte heller bitvis även om jag tränar på det. Men jag gillar den för vad den är kapabel till!
  • Jag är bra på att baka. Framförallt att baka bröd. Jag är helt enkelt grym på det! Jag älskar att få göra saker med mina händer, vara kreativ och experimentera.
  • Jag är empatisk och försöker alltid att bemöta människor på ett bra sätt. Det hör till mitt jobb och en styrka som jag i ett arbete som i bland är tufft och påfrestande mentalt. Jag är i mångt och mycket en slasktratt för kommunen. En första kontakt från någon som kan vara missnöjd. Får ofta höra att jag har en lugn och bra telefonröst. Ett bra bemötande kan lappa många små saker som kan gå fel. Så sa min chef till mig när jag började jobba. Ett mening som jag burit med mig för misstag och felaktigheter kan uppstå.
  • Jag är bra på att vara spontan och hitta på saker att göra. Det gör att jag får uppleva saker som jag kanske missat annars. Får nya erfarenheter. Jag får också med mig andra på mina upptåg. Men samtidigt kanske inte alltid den här spontaniteten är bra. Det kan lätt bli lite mycket eller oigenomtänkta saker. Då är det bra att jag har en sambo som är bättre på att planera. Han bromsar mig och jag drar i honom till en bra mix.

Vad är du bra på? Berätta gärna, en kommentar eller ett eget inlägg. Lite onsdagspepp till oss själva behöver vi och det är roligt att få veta lite mer om dig som läser och själv bloggar. Mer än det som du vanligtvis skriver om!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: