Fjällen glöder

Vi har haft en riktig fjälldag i dag. Som började med lingonplockning, kaffe i skuffen på bilen i dimman och sedan ett besök vid Oxsjön. Ett litet vardagsäventyr jag återkommer till som vanligt på måndag.

Just nu brinner fjället i så många nyanser av gult och rött. Det är som att befinna sig i en oljemålning och allra bäst träder färgerna fram i dimman. Som i dag. För även ett dimmigt fjäll är ett vackert fjäll. Jag vill stanna tiden nu. Precis just nu innan fjället tappar löven och väntar på att få lägga sig i vintervila. Då när det röda och gula blir brunt och fjällbjörkarna är nakna. När fåglarna tystnar och det går att känna doften av snö i luften.

Det kan hända när som helst nu. Det räcker med att det blåser några dagar så försvinner färgprakten. Snö har det redan kommit även om den försvann lika fort som den kom. Oavsett är det smärtsamt vackert nu i september.

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: