Fjälluft

Vi har fått en stor dos fjälluft både till fots och på cykel. Jag har fyllt ett minneskort med bilder och tänker berätta lite mer om utflykten senare. Vi hade först tänkt att köra backintervaller. Men vi båda var krassliga i morse. Snoriga och trötta. Vi bestämde oss för att avvakta med att cykla. I stället ägnade vi förmiddagen åt att lyssna på fåglar och smältvatten uppe i ett av de fina passen runt Skalsfjället.

Efter ett par timmar utomhus vilade vi en stund i stugan innan vi i lugn takt cyklade upp på toppen av sångbäcken. Vi skulle se om 2.5 km slingan var cykelbar. Där låg det fortfarande lite snö kvar och det var så blött att vi nästan skulle förstöra terrängen. Det är lite känsligt i tjällossningstider. I stället rullade vi grusvägar och åkte en rotig liten vandringsled ned till Sångbäcksfallet.

Trampade hem efter runt 40 minuter. Hasse fotade mina cykelskor till ett inlägg jag håller på att skriva. Hade tänkt att publicera det i dag men vi glömde överföringssladden till datorn hemma. Jag får helt enkelt redigera bilder till veckan i stället.

Vi tände upp grillen och åt sedan den första av sommarens middagar ute på bron i sällskap med sommarens första mygg. En fin dag helt enkelt. Fyllt med fjälluft. Om fyra veckor går jag på semester och får mycket tid att tillbringa här. Stort längt på det!

7

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: