Fredag och helgens planer

Det är äntligen fredag igen. Vi pratade på jobbet i dag om att veckorna känns mest som måndagar och fredagar. Dagarna däremellan går fort. Passerar utan att vi tänker på det. Måndagen är lite jobbig. Mycket på skrivbordet. Kalendern är fullbokad och helgen ligger långt fram. Så passerar dagen, blir tisdag onsdag och torsdag. Möten och hembesök avlöser varandra och kvällarna är fullbokade. Det är egentligen ganska sorgligt på ett sätt. Att tiden går så fort och inte alltid tas tillvara. Jag är så i bland. Skyndar mig igenom veckorna för att längta efter helgerna.

I somras försökte jag tillvara på dagarna. Fylla dem med innehåll oavsett om det var semester eller arbete. Jag lyckades ganska bra med det. Leva varje minut som man gjorde som barn när det skolterminerna var långa. Den här veckan har jag fyllt med minnen. Tagit tillvara kvällarna. Skrattat mycket på jobbet och betat av tunga saker och växt i takt med dem. I måndags åkte jag skidor med två kollegor. Vi fnittrade oss igenom nästan två mil och sa att det är så roligt att träffas utanför jobbet. I tisdags spelade jag in podd med Elna. Vi har våra tisdagar och det är en av veckans höjdpunkter. I onsdags middag och cykel med två vänner och i går en snabbt skidpass till ljudet av tusentals supportrar på Jämtkraft Arena när ÖFK mötte Arsenal. Och så blev det fredag och helg. Lika snabbt som om jag bara tagit mig igenom veckan.

Nu är det helg igen. Vi har packat skidkläder och underställ. Handlat helgens mat och ska snart åka ned till stugan. Planen är enkel den här helgen. Om kroppen tillåter skidor och en våffla på Jaktstugan. Om kroppen inte orkar träna en våffla på jaktstugan. Oavsett vad kroppen säger så blir det vila, OS på tv:n och frisk luft. Jag ska klippa veckans poddavsitt. Om långlopp. Vi ska äta gott och bara vara. Det kanske är det bästa med helgerna. Tystnaden och pysslet i stugan.

Vad har ni för helgplaner?

Hit ska vi i helgen om jag får bestämma. Områdets bästa våfflor!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

  • Helena

   februari 16, 2018 at 20:58

   Det gör ju det, speciellt den här årstiden! Vad roligt med lopp! Stort lycka till 🙂 Snart är det vasalopp också, på tal om att tiden går fort 😉

   Svara
  • Helena

   februari 16, 2018 at 20:59

   Det är inte tragiskt alls, utan bara skönt att ha en sån helg när man inte ska göra nåt. Jag önskar att jag hade ro att ha fler sådana helger. Jag blir ju lätt rastlös. Får lära lite av dig!

   Svara
 • Martin

  februari 16, 2018 at 20:58

  Surprise: tänkte cykla! 😄 du nämnde ngn stans om det var här eller på podden om att fatbike är bra vinterträning, jag har i princip bara kört fatbike sedan november men tog i eftermiddags ut hardtail 29:an, satan vad lätt o snabb den kändes. Det gick att köra ruggigt fort, ska bli spännande i vår att sätta på sommarhjulen på den o lätta den ytterligare 600g. Nu nöter jag vidare på fettot till april 😄👍

  Svara
  • Helena

   februari 16, 2018 at 21:37

   Nä men vad otippat 😉 jag är helt säker på att allt nötande på den tunga feta gör gott till våren. De få gånger jag kört supen har det känts fånigt lätt. Såg att du hade haft mycket fart idag på Strava!
   Det enda jag känner är en liten nackdel är att jag inte får fart på benen, tappat den lite högre kadensen jag haft. Dels för att jag inte sitter fast med pedalerna och så orkar jag nog inte pinna på samma sätt. Upplever du också det?

   Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: