Fredagens

Jag sitter på Arlanda tillsammans med tre kollegor och väntar på planet hem till Östersund. Vi har varit i Stockholm sedan i onsdags för Äldersomsorgsdagarna. Ett trevligt avbrott i jobblunken även om det är jobbrelaterat. Tänkte i går att en stor stad är inget för mig när jag längtade hem till tystnaden. Till mindre stressade människor och inte ett så högt tempo. Alla är vi olika och även om det är roligt att byta miljö i bland är hemma alltid bäst på något sätt. Ett par dagar räcker.
Bloggen går lite på halvfart just nu. Jag har massor av ord som vill komma ut men får inte ned dem. Så kan det vara i bland. Jag får göra som Sara Rönne kommenterade på ett inlägg för några veckor sedan- lägga inspirationen på hög.

Så jag kör en fredagens i ett par punkter

Bäst i dag
Var utställningen Whitnesses på konserthuset. En fotouställning om de överlevande från förintelsen. En utställning som är viktig, gripande och berörande.

Dagens sämsta
Faktiskt ingenting så här på rak arm. Möjligtvis att jag ska upp i ett flygplan igen. Sånt gillar jag inte men ska jag komma hem är det bara att göra det.

Dagens vill ha
Jag vill ha ett riktigt hårt pass i benen, bli svettig och få upp pulsen rejält. Eftersom jag varit krasslig blir det ett lugnt pass inomhus. Zwift har släppt en ny bana, man får cykla i New York. Den ska testas i kväll tror jag. Om jag orkar.

Dagens godaste
Kaffet och tårtbiten på Vetekatten. Det gick inte av för hackor!

Dagens längt
Att få komma hem och ta av mig byxorna, byta om till något mer lösare. Få dricka en kopp kaffe med Hasse och ringa Cissi. Henne längtar jag alltid efter!

Ser framemot
Morgondagen. Det är Sheridesevent igen. Vi ska göra en hösttur på Frösön med fika och korvgrillning. Förhoppningsvis är vädret fint och stigarna skapligt torra. Det är ett gäng anmälda och lika roligt varje gång det dyker upp cykelsugna tjejer.
Så tror jag minsann att det blir en fotoutflykt i helgen igen! Tänk om Östersund kunde bjuda på lite skön morgondimma. Det skulle vara fint det.

Trevlig helg!

 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

8 Comments

 • Mir

  oktober 19, 2018 at 21:23

  Men… vi befinner oss mitt i en klimatkris… hela välrldens befolkning står på spel… varför flyger du? Och varför lägger du upp det på din blogg? (PS. Jag tycker väldigt mycket om din blogg i övrigt)

  Svara
  • Helena

   oktober 20, 2018 at 15:30

   Hej Mir.
   Jag är medveten om vi att befinner oss i en klimatkris. Privat flyger jag oerhört sällan, väljer att ta cykel eller gå till jobbet och gör det jag kan får att inte lämna så många fotspår efter mig. Nu var det här en resa i tjänsten (vilket också sker oerhört sällan, vi pratar varannat år eller så )och rent logistiskt var flyg det färdmedel som funkade bäst, även om jag mer än gärna hade kunnat avstå att flyga. Det är inte ett stenkast mellan Östersund och Stockholm. Jag ser inget fel i att lägga det här inlägget på min blogg och känner inget dåligt samvete över det.

   ha en fin helg!

   Svara
   • Mir

    oktober 20, 2018 at 22:14

    Tack för svar Helena 🙂 jag är bara så otroligt rädd för vad som komma skall. Du har ett stort förtroendekapital och de produkter och tjänster som du visar upp kopplas ju även samman med dig. Bilden är ju jätte fin (du är en riktigt bra fotograf)! Men det skär i mig när den visar på ett medel som för oss närmare och närmare krig, förhöjda vattennivåer, matbrist och torka… Har du läst Melena Ermans bok? Jag vill också lägga till att du verkligen inspirerar till mer hållbar livsstil genom att visa på aktivitet i skog, natur och på hjul med mindre stress och schysst inställning. Jag vill inte kritisera helheten. Jag skulle bara vilja se en enorm förändring till vår inställning till flyget. Ha det så bra!

    Svara
 • M

  oktober 20, 2018 at 08:39

  Jag tycker också Stockholm är helt fantastiskt att få turista i emellanåt, 1-2 dagar att strosa runt och passa på med museer eller utställningar, och precis, få ta en kopp på Vetekatten!

  Svara
  • Helena

   oktober 20, 2018 at 15:32

   Vetekatten hör till! Och möjligheten att få gå på utsätllningar och museér, sånt som det inte finns så många av här!

   Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: