Helgens planer!

I går läste jag en artikel från MTB Sweden om fatbikecykling i Sysslebäck. Om fina skoterspår och solsken. Just i det ögonblicket hade jag kunnat stämpla ut, ställa upp min fatbike på biltaket och åka till stugan. Nu fungerar ju inte verkligheten riktigt så även om det går att flexa.  I stället fick jag göra det i eftermiddags och har precis landat i stugan. Med är även skejtskidorna.

För just nu känns det bara så där bra det kan göra i bland. Jag har äntligen kommit i gång med träningen igen även om den går i lugnt tempo. Jag har faktiskt cyklat fyra dagar i rad utan det minsta förkylningnskänslor eller den där tröttheten jag dragits med sedan jul. I onsdags kändes benen starkare än på länge och jag sa högt att jag faktiskt är på gång. I går körde jag ett lättare zwiftpass och i morse en Happymorningride som ni redan läst om.

Nu väntar alltså en helg i stugan. Vädret ser ut att bli ganska bra. Lite växlande molninghet och temperaturen ska ligga runt nollan. Det ska vara nattkallt vilket kommer att göra skoterleder och skidspår lagom hårda på förmiddagen och lite sockriga på eftermiddagen. Förvisso blåsigt men det gör inget. För helgens plan är fatbike på skoterleder på fjället och en skejttur. Om det blir våffla på skidpasset eller cykelturen återstår att se. Dessutom ska jag ta med Hasses kamera, packa ned kaffe i termos och gå upp på fjället i morgonbitti. Hasse ska köra pistmaskin i helgen och börjar redan vid 5. Då passar jag på att kliva upp samtidigt och möter förhoppningsvis soluppgången. Det blir ett vardagsäventyr på egen hand. Det som det tyvärr blivit lite av under vintern.

Bortsett från storslagna uteplaner ska jag se till att äta massor efter en vecka av slarvighet. Jag ska hägna i soffan med underställ och raggsockor, dricka kokkaffe och bara vila. Kanske kanske är det så pass mycket vårvärme att det går att dricka eftermiddagskaffet på stugbron.

Förra året vid den här tiden. Förhoppningsvis blir det solglas och högfjällsspår på skejtskidorna

Vad har ni för helgplaner?

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: