• Home
  • /
  • Vardagligt
  • /
  • Helt vardagligt – snökaos och fotopromenad med nytt objektiv

Helt vardagligt – snökaos och fotopromenad med nytt objektiv

I morse vid frukosten hörde vi på riksnyheterna att det var snökaos i Östersund. Reportern stod i rondellen ett stenkast från oss och rapporterade. Gav rådet att alla skulle stanna hemma och inte gå ut. Jag tittade förvånat ut på balkongen och såg våra cyklar täckta av snö. Det yrde lite i luften. Det rapporterades också om nedfallna träd och om hård vind under natten. Allt det där hade gått oss förbi. Det skulle enligt nyheterna slå om på eftermiddagen i dag. Bli plusgrader och regn. Det i sin tur skapa hala vägbanor.

Det snöade ganska mycket i går kväll när vi rullade fatbike i Spikbodarna. Visst hade det kommit lite mer än decimeter snö på gården när vi sopade fram bilen. Men snökaos? Nyhetsrapporteringen var kanske lite väl dramatisk. Framförallt liverapporteringen i rondellen. Det är vinter och inga konstigheter och kanske mest oroande var nog ändå det stundande väderomslaget på eftermiddag.

Vi kom i alla fall helskinnande till jobbet. På välplogade vägar, hatten av för de som snöröjer. Jag hade kameran med mig i ryggsäcken. Ville prova ett objektiv jag fyndat för någon vecka sedan. Jag köpte nämligen en fullt fungerande analog Nikonkamera med ett 53-80 mm nikkorobjektiv för 99 kr. Köpet för objektivets skull. Skulle det inte fungera var den lilla pengen inte mycket. Både Hasse och Cissis pojkvän som har betydligt större koll på kameror och objektiv konstaterade att det fungerade som det skulle bortsett från att zoomen var lite trög. Eftersom jag inte äger en Nikon utan har en enklare Canon som samlar damm skulle objektivet gå till Hasses samling och stora kameraväska. Prylarna som jag numer använder mer än honom. 

Lunchrasten gick således åt till att testa objektivet i det som kallades snökaos. Se om det kanske kan komma till användning. Jag behövde all frisk luft jag kunde få eftersom kroppen är så galet trött. Jag är snuvig och hängig och rastlös. Tog en promenad ned mot sjön för att titta på snökaoset. Eller mer normalt novemberslask.

Jag hittade också ett litet stadsnära naturreservat med en tydlig skylt om att där ska man inte cykla. När jag tagit mig igenom naturreservatet hamnade jag nedanför mitt jobb. En liten pärla mitt i bostadsområdet och under de stora högspänningsledningarna.

Det var inget tacksamt fotoväder i dag när stan var grå och slaskig. Men jag letade lite färgklickar i det gråa. Fick kämpa lite med en trög zoom men annars skötte sig objektivet bra. Även om jag såg trött och sliten ut så var det i alla fall ett trevligt porträttobjektiv. Lika trevligt att gå lite närmare med. Som ett par nypon som inte ramlat av ännu. Som trotsade det slaskiga och gråa med sin fina röda färg.

I morgon är det förhoppningsvis lite kallare. Det har kommit lika mycket snö i Storhogna som här och jag har stora förhoppningar om skejt i helgen. I morgon ska jag se om kroppen vill morgoncykla eller om jag behöver lite extra sömn. Kontot är lite väl tomt på vettig sömn just nu.

Hoppas ni haft en fin dag och inte haft allt för stort snökaos hos er. Vi har överlevt här i Östersund i alla fall.

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: