Hemma på fjället igen

Jag har inte varit uppe på fjället här sedan i påskas. Då åkte vi skidor, cyklade fatbike och tillbringade timmar mot stugväggar och i solgropar. Då låg snön djup och vi trodde att vi skulle kunna cykla stig framåt midsommar. Så fel vi hade. Nu den första juni ligger det bara kvar några snölegor och det blommar bland ljungen. Fjällbjörkarna har slagit ut.

Jag äntligen hemma på fjället igen. Med cykeln och en kaffekopp på en sten där uppe på Storhognaplatån med göken som sällskap. En ljus sommarkväll och med lite vind och disiga åsar i fonden. Nu blir det inte riktigt natt här. Det kommer att vara ljust tills solen går upp igen. Någon gång framåt morgontimmarna kommer fåglarna utanför stugan väcka mig. Det är en underbar tid nu. En av alla underbara tider som passerar här i fjällvärlden. Alla på fina på sitt vis. På min plats på jorden. Där jag helst av allt vill vara.

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: