höstförkylningen

Den återkommande höstförkylningen

God dag. Skulle gärna vilja ha bloggat om något roligt cykelpass, eller om att jag skulle ta tag i styrketräningen igen. Postat en pannlampebild eller visat hur fint det är på stigarna i skogen runt jobbet. Nu när när dimman ligger tät framåt lunchtid. Ett höstfenomen vi har här när Storsjön är lite varmare än luften.

Jag skulle också har skrivit veckans temainlägg i Bloggar om Hälsa som i veckan handlar om våra bästa tips mot förkylningar. Det är lite ironiskt eller festligt eller hur man väljer att se på det. Jag är nämligen tokförkyld. Inte så otippat eftersom jag i lördgs cyklade i fyra timmar i ett tempo som var lite för högt för en lite krasslig kropp. Hur trovärdigt skulle förkylningstips vara från mig? Inte det minsta. Av den enkla anledningen att jag i bland inte klarar av att följa de allra enklaste allmänna råden som att;

  • Sova ordentligt.
  • Äta ordentligt
  • Se till att äta något direkt efter ett träningspass eller en tävling.
  • Träna inte om du känner dig lite krasslig.
  • Sköt handhygienen och håll inte på att peta dig i ögonen hela tiden.

Den sista punkten är jag duktig på. Faktiskt. Jag tror med all säkerhet att de här råden fungerar förträffligt. Jag borde ju kunna följa dem. För att försvara mig själv lite så har jag under sommaren lyckats fint att klara mig från förkylningar. En nyckel har varit att sova, äta och verkligen se till att vila och återhämta mig mellan passen. Men de här höstförkylningarna är ett gissel för mig. Det är som att jag slappnar av lite för mycket på hösten. Tänker att det inte gör så mycket om jag tränar lite även om jag känner mig lite ovanligt trött. Spelar ingen roll om jag kanske lägger mig lite senare eller missar att fylla på efter ett hårdare träningspass. Det gör ju inget eftersom det ändå inte ligger någon viktig tävling eller lopp framför mig. För går jag tillbaka i min träningsdagbok ser jag att höst efter höst har det varit samma sak. Jag blir krasslig den här tiden på året. Blir stressad för att jag tappar så mycket form och drar i gång för tidigt med träningen igen.

Men å andra sidan är det lite löjligt att gnälla. Det är ju bara tredje dagen och kroppen behöver väl få vila.

I stället för att jag ska tipsa er om hur ni undviker att bli förkylda så håll ett öga på Bloggar om Hälsa under veckan. För där kommer det garanterat kloka råd. På söndag sammanfattas alla bloggares inlägg på hemsidan. Vill du redan nu dyka ned i hur du tar dig igenom en förkylning med bravur ska du kika in hos Erika. Malin börjar sitt inlägg med att inte bli en alvedon-soldat och det här med att visa hänsyn och stanna hemma när vi är sjuka.

Vill du grotta ner dig  mer kring förkylningar kan du läsa hur du undviker dem på Bicycling eller rätt trista men väl så informerande 1177. Egentligen ingen raketforskning det här om vi ska vara helt ärliga. Sedan är det ju faktiskt så att förkylningar är inget någon är immun mot och något alla i bland har. Det är bara så trist att vara krasslig och i en rastlös kropp som min är det fruktansvärt jobbigt att vara still.

höstförkylningen

Dagens morgonbild, även om jag känner mig oerhört sunkig lyckades jag maska det rätt bra med röd skjorta, rena glasögon och ett leende på väg till jobbet.

 

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

5 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: