Hur gick det med höstens bucketlist?

Kommer ni håg höstens bucketlist som jag skrev i slutet av augusti? Jag tänkte följa upp den nu när oktober snart är över och november står för dörren. Redan i augusti längtade jag höst, svalare dagar och färggranna träd. Efter en sommar som var klibbig och varm ville jag få frysa lite. Ta fram tjocksockor och tända ljus. Jag skrev ned några punkter som jag ville fylla hösten med. För att få den mörka tiden att bli lite mer hanterbar. För även om hösten är fin på alla sätt och vis är mörkret jobbigt. Jag blir lite låg, allt går långsammare och jag sover mycket. Kanske tar jag igen alla sena kvällar och den lilla sömn jag lyckas få när det är ljust nästan dygnet runt.

Hur gick det då? Hur gick med de utemiddagar jag ville äta. De utomhus. Vi stekte kolbullar en lite kylig septemberdag vid Varggranstjärn. När fjället brann i rött och orange. Jag och Erika hade cyklat från stugan och möttes upp med mat efter en lång klättring. Vi har ätit frukost utomhus en tidig morgon vid Forsaleden. Såg hur världen vaknade medan vi drack kaffe och åt smörgåsar. En enkel liten utflykt som gav så mycket.

Fyllde jag frysen med lingon? Nej inte den där hösten heller. Vi hann aldrig plocka lingon när stughelgerna blev färre än vi tänkt och planerat. Vi åkte aldrig ut i skogarna här runt stan heller. Men å andra sidan är det så i bland. Att allt inte blir av.

Däremot boade jag in mig i stugan de få helgerna vi var där. Gjorde vinter och tände ljus. Fick vara ute i den första snön som kom redan i slutet av september. I stället för att fota höstens första frost fick jag fota den första snön i stället. Lika fint det med. Dimman har jag inte lyckats fånga ännu. Det har varit för få dimmiga dagar den här lite underliga hösten. Den som först blev vinter för att sedan ge sommarvärme en helg mitt i oktober.

Jag har tagit ledig mitt i veckan och cyklat. Det som känns så lyxigt och som ger mer energi åt arbetsdagen efter ledigheten. Dessutom  har jag tre av fyra lediga fredagar i november och en måndag i december att bara njuta av.

Jag har gjort några turer pannlampeturer med vänner och njutit av kravlös och fin höstcykling.

Jag har nästan prickat av hela höstens bucketlist och sparar lingonen till nästa år!

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: