I helgen ska jag…

Det är redan påsk. Skärtorsdag i dag och Östersund bjuder på solsken och lite värme. Det väntar fyra lediga dagar. Dagar som behövs för att ladda om och sova i kapp lite. I morgon eftermiddag åker jag ned till stugan. Stannar tills på måndag. Hasse är på upploppet av säsongsjobbet. Bara en vecka kvar och sedan återgår vardagen till det vanliga igen. Jag längtar efter att få ha honom hemma på veckorna igen. Ni vet det där vanliga vardagslivet, någon att prata om dagen med, hänga lite i soffan, träna tillsammans och turas om att ta tvättstugan.

Men först ska vi fira påsk. Efter den här helgen är vintern definitivt slut. Skidorterna stänger nästa helg. Fjället blir lite tyst och öde tills försommaren kommer. Hemma i stan tinar allt fler stigar fram. Gatorna sopas och semestern kommer allt närmare. Om april har gått fort så går maj i ännu högre fart.

Så i helgen ska jag

Redan i dag flexa ut lite tidigare och cykla ett långpass i riktigt lugnt tempo. Jag ska cykla stig på Bynäset och se om fler stigar har tinat på Frösön. Jag har laddat jobbväskan med ombyte och åker hem och slänger in väskan i lägenheten. Sedan ska jag bara hänga i soffan i kväll. Äta något gott och packa för helgen.

I morgonbitti börjar jag långfredagen med Happymorningride. Sitter kvar en extra lång stund och äter frukost. Halv nio har Martin bjudit in till en långtur runt Frösön. Jag hänger med och cyklar lite till bara för att jag kan!

Påskafton ska vi lägga ett distanspass bakom oss. Jag hoppas det blir som i helgen. Sol, värme och fina skoterspår. Kanske på skidor eller på fatbike. Syftet är egentligen bara att få vara ute, sola mig mot en husvägg någonstans på fjället. Sedan åker vi på middag i Rätan hos min mamma. Hänge r lite med lillebror och firar påsk.

Påskdagen ska förvisso vara lite molnig men man vet aldrig med fjällvädret. Är det fint blir det solgropshäng på tomten med stor kaffemugg och span på om fåglarna har hittat till vår fågelholk. Jag ska fota skymning på fjället medan Hasse jobbar. Sent kvällsfika utomhus är inte helt fel.

Annandag påsk och kanske sista skidpasset för i år? Sista solgropshänget? Sista glimten av all snö innan sommaren? För maj brukar inte vara stughelg. Jag ska i alla fall njuta av det sista av vårvintern i Storhogna.

Solgropshäng på fjället!

Men först ska jag få dagen att gå lite snabbare. Stämpla in från lunchrasten och jobba undan!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: