I helgen vill jag äta våfflor

I morgon gör jag helg så som jag gjort de senaste torsdagarna. Även om jag inte jobbat 80% så länge ännu så känner jag skillnad. Jag är lite piggare på måndagen och har mer energi på jobbet. Jag hinner varva ned under helgen och hinna med det som jag vill. Att det blir mindre pengar i plånboken klarar jag av. En skön känsla.

De senaste helgerna har jag antigen varit hemma i stan eller på vift någon annanstans och haft en stuglängtan i bröstet som växt sig allt starkare. Jag fungerar inte riktigt om jag inte får åka ned, gå ut på fjället och komma bort från stan och alla ljud. Jag behöver varva ned lite på mitt sätt efter en tid av att försöka få tiden att gå med att göra en massa saker. Det blir lite så när jag blir ensam i stan och försöker att inte tänka på att Hasse är i stugan. Jag blir rastlös och går upp i varv av saknaden efter honom.

Hursom så vill jag äta våfflor i helgen. Jag vill skejta till Jaktstugan och hem igen och vill att knät ska klara ett lite längre pass. Vill bli så där skönt trött uppför fjället och veta att värmen och doften av våfflor väntar uppe vid Jaktstugan. Vill ta en tretår och huttra lite utför vesselspåret igen innan jag når ansltuningsspåret. Den sista helgen innan alla sportlov drar igång.

Jag vill fota i helgen. Helst av allt norrsken som det kan jag inte beställa. Men varför inte en lika fin morgon som omslagsbilden? Då brann himlen i Storhogna medan jag var på väg till hasse i pistmaskinen. Jag vill fota lite fåglar också, och fjäll och få komma hem sedan med ett minneskort att gå igenom. Det var så längesedan sist nu.

Jag vill dricka kaffe på stugbron. Den tiden börjar snart när solen värmer och det droppar lite från taket. Det har det visserligen gjort hela den här underliga vintern.

Jag ska ta med lite finare kläder, ett par jeans och en blus. Jag har bestämt att vi ska gå ut och äta en kväll. Något vi sällan gör när vi är nere i stugan men jag har längtat att få göra det. Sitta och prata länge över god mat och kanske dricka någon god alkoholfri öl. Vi är tyvärr beroende av bil.

Så ska jag sova! Det blir en fin helg det här.

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: