I vår kyl och skafferi

Veckans tema i Bloggar om Hälsa handlar om vad vi har i vårt skafferi eller kylskåp. Kanske delar vi med oss av något recept. En snabb blick tillbaka under veckans temainlägg hos mina kollegor visar att de har lyckats fint med att dela med sig av intressanta inlägg och recept.

Helt ärligt känns det lite skämmigt när jag själv ska försöka skriva något vettigt om det här ämnet. Det som egentligen borde vara ett enkelt tema blir svårt. Öppna bara kylskåpet och tryck av en bild. Rada upp ett par matvarorna där inne och släng i hop något av det sedan.

Men jag har inte det minsta intresse av vad som finns i mitt eget kylskåp eller skafferi och det lär inte heller vara särskilt intressant för er. Ketchup, soja, buljongtärningar, havremjölk och frukostpålägg. Inte särskilt flashigt men stapelvaror som säkert finns i de allra flesta hem. I skafferiet trängs det mjölsorter med havregryn, kaffe, pasta och bröd. Det sistnämnda finns alltid. Vi äter bröd. Varje dag. I bland finns det kakor också. Inte en särskilt intressant upplysning.

Jag bryr mig enbart om att det bör finnas något att äta eller något för Hasse att laga något ätbart av. Jag är inte intresserad av att laga mat.

Men så funderade jag lite och kom på att jag förra våren skrev om min version av här är ditt kylskåp. Lite utifrån den där blonda superkvinnan Anna Skipper som härjade runt folks kylskåp för hundra år sedan och lämnade en bitter smak av dåligt samvete. Radade upp stora sjok av smör för att illustrera hur mycket deltagarna gick ned i vikt efter att i princip slängt ut alla sina matvaror och levt på alger. Mitt kylskåp skulle då med all säkerhet klassas som hälsofarligt i det här avseendet.

Det är detsamma nu. Fortfarande är vi kassa på att storhandla, det blir lite som dagen kommer. Vinet är dock urducket, citronsaften slut för längesedan. På tal om vinet är det sällan någon ide att köpa en flaska eftersom den blir stående halvfull.

Det ekade tomt i april 2015

I slutet av inlägget kunde jag dock skryta med en Instagramvänlig produkt som jag inte riktigt visste vad jag skulle använda den till. Mer än i en rawkladdkaka jag hade i frysen. En burk kokosolja! (Rawkladdkaka gick aldrig hem hos mina familjemedlemmar, främst inte hos tonåringen som ifrågasatte varför man ska äta dadlar)

I dag använder jag kokosolja till något helt annat.  Jag blandar en tesked olja i min havregrynsgröt. Det mättar otroligt bra. Perfekt om jag ska äta frukost tidigt inför ett längre träningspass eller tävling och vanligtvis inte får i mig så mycket mat.

(Så på något underligt vis lyckades jag skriva ett långt inlägg, rada upp ett par matvaror, länka till ett äldre men lite roligt inlägg och dessutom bjuda på något vettigt att göra med en råvara. Se där)

Jag tänker inte be dig berätta om ditt kylskåp såvida du inte känner att du verkligen vill. I stället kan du klicka dig vidare till Emma som berättar hur hon med saker hemma alltid kan svänga i hop en middag för att undvika chipspåsen. Maria berättar vad hon har hemma för göra smoothis hon dricker varje dag och efterlyser tips på näringsrika sådana!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: