Jag i 10 bilder

Elna skrev ett fint inlägg häromdagen. Om hon var 10 bilder. Hon uppmanade oss läsare att visa vilka vi är i 10 bilder och det gav mig inspiration att leta i arkivet. Hitta det i bildform som beskriver mig. För bildarkivet är stort och vid en snabb genomgång är det frilusftliv och nästan inga bilder på mig i vanliga kläder.

Jag är fjällräven om trivs allra bäst utomhus. Framförallt om jag får vara i det i kängor och lundhagsbyxor. Oavsett årstid. Allra mest gillar jag fjälljungen på kalfjället. Mattan som jag skulle vilja ta med mig in i mitt vardagsrum.

Jag är också långdistansaren. Hon som gör så knäppa saker och orkar så mycket. Jag är inte explosiv men har pannben som i bland är för tjockt och gillar att nöta. Som vill testa kroppens fysiska gränser när den är utmattad av ansträngning.

Jag är också de små äventyren. De som ligger hemmavid och sätter lite guldkant på vardagen. Det som får familjen att komma ut och prova på nya saker. Som jag innan övertalar ivrigt att till exempel snöskor är det bästa en 17 åring kan göra en helgdag.

 

Jag är hon som cyklar lite. Eller ganska mycket. Som ser det som sin livsstil och ett sätt att göra av med överskottsenergi. Som älskar när det bränner i låren av mjölksyra. Men som kanske helst av allt stoppar ned en termos kaffe i ryggsäcken och letar stig.

Jag är fika. Ni vet kaffe och cykel. Eller varför inte en spansk baguette i solen i Torremendo?  Jag gillar att fika och att äta. Även om jag inte alltid längtar mat och helst av allt skulle kunna leva på fil och flingor hemma. Men ändå. Fika är viktigt.

Jag är mamma. Till den finaste människan som finns. Jag har fått lära känna en människa från allra första ögonblicket fram till i dag. Två månader innan hon fyller 18 år. Det har varit en spännande och omtumlande resa och något jag aldrig någonsin skulle ha velat vara utan.

Utemat är det jag väljer. Inte på resturang utan på fjället eller i skogen och tillagat på Murrikkan. Då när det smakar som allra bäst.

Stugliv en stor del av mig. Där när inget spelar någon roll. När underställsbyxorna är på från fredagkväll till söndagkväll och radion står på. När vi eldar i öppna spisen och bär in ved. Lagar mat i det lilla köket och sover gott till kylskåpets surrande. Det är min plats att hämta energi. Storhogna och Lillkvista. Viktig pusselbit i livet.

surdeg

Att få baka och låta det ta tid är jag. Surdegsbröd som behöver kärlek över en hel dag passar mig bra. Det ger ett lugn som jag behöver. Det är att skapa något. För skapande har genomsyrat mitt liv och tagit sig olika skepnader. I dag bröd. För 20 år sedan måleri.

Jag gillar årstider och kanske allra mest vinter. Snö, kyla och det där ljuset som går från blekt rosa runt midvintertid och fram till vårvintern när när dagarna blir allt längre. Det sker en större förändring på vintern än andra årstider. En större positiv förändring. För sommar och höst kommer mörkret närmare.

Kan du beskriva dig i 10 biler? Det vore roligt om du vill dela med dig!

12

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

 • @alex.hagglund

  februari 22, 2018 at 20:17

  Så fint inlägg! Jag är nog lik dig på en del sätt även om en hel del saker skiljer oss åt – men kärleken till fjället delar vi absolut❤

  Svara
  • Helena

   februari 23, 2018 at 22:59

   Tack 🙂 Till viss del är det nog så! jag tänker flera gånger när jag ser dina bilder att jag måste prova att gå mer på tur i fjällen. Göra toppturer men jag kommer mig inte för och vågar inte riktigt. Men längtan finns där och tack för att du delar med dig!

   Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: