julidagar

Julidagar i fjällen

Vi har gått in i den sista sommarmånaden. Vi brukar säga att hösten drar in med en kall vind så fort de sista tälten på stråket har plockats ned och Storsjöyran packats i hop. Det ligger något i det för det känns som sommaren är över. Grönskan börjar bli lite utbränt brungrön och rallarrosen blommar. Här i Storhogna, i fjällen har sensommaren inte riktigt kommit lika långt även om rallarrosorna blommar i rosa och ljugen är lila. Här stundar snart den finaste av alla årstider och den som jag ser framemot så mycket. Hösten. Med sin klara höga luft och alla färger. Fjället står i brand och myggen är borta.

Men vi är inte där ännu. Augusti står för dörren. Hjortronen mognar, blåbären plockas på tomten och snart är hallonen mogna på det hemliga stället vi hittat. Ännu är dagarna varma och kvällarna ändå mysigt mörka. Snart tänder vi ljus i stugan och eldar i öppna spisen. Dricker eftermiddagskaffe på stugbron i solen.

Vi har lagt juli bakom oss. En månad som bjöd på varma dagar och åska som drog in under eftermiddagarna här i Storhogna. Det har varit många stugdagar och fjälldagar med ljungpipare som sällskap. Solnedgångar över fjället och träning i den bästa miljön som finns.

Det har varit julidagar i fjällen.

img_4989 img_5091 img_4972 img_4687 img_4063 img_4059 img_5092 img_4086

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: