Just då för ett år sedan och just i dag

Förra året vid den här tiden hade vi cyklat stig på Frösön. Omslagsbilden är i från den eftermiddagsturen. Hasse körde fatbike och jag på min hardtail. Det var nästintill snöfria stigar och vi sa att det var vår på riktigt och dubbdäcken skulle av veckan därpå. Jag hade tidigare på dagen blivit intervjuade av tidningen och Hasse och jag mött upp SVT Jämtland vid Bynäset. Det var nämligen dagen efter ett inlägg jag skrev om att stigcyklingen på Bynäset skulle förbjudas i samband med att halvön skulle öppnas upp för allmänheten. Mitt inlägg hade skapat stora ringar på vattnet i de sociala medierna.

I dag ett år senare är det långt till de där snöfria stigarna. Vi har visserligen haft aprilväder i två dagar. Det vill säga skurar av blöt snö som effektivt lägger sig och hjälper gammelsnön att smälta. Som ett litet hejdå till mars. Den värsta kylan har släppt. Det är fortfarande nattkallt så som det är i början av april och snösmältningen skapar galet isiga gator på morgonen och skitig modd på eftermiddagen.

Då för ett år sedan funderade jag på dubbfritt. I morgonbitti när klockan ringer vid 5 snåret väljer jag utan att tveka min dubbade mtb i stället för fatbike. För dubbfritt är lite väl vågat så tidigt.

Men trots att våren tvekar lite i år så känns det faktiskt i luften att den är på väg. Den lite blöta doften utomhus. Ljuset och fåglarna som börjar låta igen. Så blöta skor på vägen hem och pannband i stället för mössa. Så hej april!

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: