Kaffe på fjället

Det var längesedan vi hade en stughelg och framförallt längesedan som vi bara tog med en termos kaffe och gick upp på fjället. Jag har längtat efter det. Längtat efter att få komma upp lite på höjd och gå över stenrösen. Att få känna doften av varmt kallfjäll. Det som doftar så gott på sommaren. Få sitta och bara titta och fylla vikmuggen med kokkaffe.

Vi behöver inte åka eller gå så långt för att nå det här. Fjällen är lättillgängliga. I dag bytte vi våra fikastenar uppe på Storhognaplatån mot toppen av Varggranshågna. Därifrån utsikt över Sonfjället åt ena sidan, Funäs och Västjämtlands toppar och så mot Storhogna och Jaktstugan. Nedanför oss Varggranstjärn det var mycket folk en fin dag som i dag.

Det är två veckor kvar tills jag går på semester och jag ska fylla den tiden med mer av det här. Fylla kroppen med lugn och ro för att orka när det är som mest intensivast. Jag vill få många dagar i stugan och inte enbart helger. Jag ska försöka att inte planera mina semesterveckor så mycket som jag brukar utan bara ta dagarna som de kommer. Göra det som jag känner för. Som att vara långt i från stan.

Men även om det är två veckor kvar tills det väntar ledighet ska jag inte räkna ned med streck på tavlan på jobbet. I stället ska jag se till att njuta av att vi precis gått in i juli och ta tillvara på de ännu ljusa kvällarna. Det är också ett löfte till mig själv!

Ha en fin söndag!

5

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

3 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: