• Home
  • /
  • Vardagligt
  • /
  • I kväll är starten på en långvarig kärlek till fjällen

I kväll är starten på en långvarig kärlek till fjällen

Just precis i detta nu längtar jag tältnätter, som vid Ulvåtjärn på bilden ovan. Precis när det sista dagsljuset försvinner och man har gått upp till utedasset vid vindskyddet i underställsbyxor. När man borstat tänderna i kallt fjällvatten och snart ska krypa in i tältet. Dra igen tältduken. Ni vet det där ljudet som är så härligt att höra. När man huttrar lite i sovsäcken och marken känns tydligt under det tunna liggunderlaget. När man vet att man kommer att sova riktigt gott och vakna lagom till gryningen. Till en fuktig tältduk och fåglarna utanför.

När man gnuggar sömnen ur ögonen och går ut för att kissa med vindjackan på sig och fötterna slarvigt nedstoppade i kängor som man inte orkar knyta igen. Stapplar i väg lite stel och ser hur världen vaknar. När man sedan får fart på gasköket och havregrynsgröten kokar samtidigt som man mäter upp kokkaffe och äter en smörgås samtidigt. När man vet att man har en dag framför sig där det enda man behöver tänka på är var man ska äta lunch, var nästa sovplats blir. Just det längtar jag efter.

I helgen ska Cecilia och hennes kompis Wilma uppleva det här på egen hand. Cecilias första egna vandring. De ska gå jämtlandstriangeln och i kväll har de lärt sig resa tältet och använda triangaköket. De har packat väskor och packat upp. Prickat av från sina listor och planerat sina måltider. Det råder fnittrig och samtidigt en nervös stämning. Jag ler när jag ser hur de förbereder sig samtidigt som det känns lite konstigt att min dotter ska göra det här på egen hand. Men jag vet att de kommer att klara det men jag kommer att vara lite orolig ändå. På mammavis. Något som jag är nästan är helt säker på är att det här starten på en långvarig kärlek till fjällen.

 

6

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

8 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: