Måndag och ny vecka!

Helgen som gick gav massor av energi. Positiv energi även om jag kroppsligt var trött efter lördagens långtur på cykel. I går eftermiddag tog vi med en kaffetermos upp på fjället. Våra kameror och en förhoppning om att få se en vacker solnedgång över fjället. Golden hour som redan kommer någon gång efter två på dagen numer. Vi fick vackert eftermiddagsljus och skådespel över fjällen när dimman la sig i dalgångarna. Jag fyllde ett minneskort av bilder som jag inte vet var jag ska göra av dem. Sparar lite på dem helt enkelt. I går när vi åkte hem var det 9 minusgrader i Skalänget och vi sa båda att det äntligen börjar gå mot vinter. 

I morse var Östersund inbäddat i vacker rimfrost och dimman låg tät över Storsjön och de nedre delarna av stan. När solen kom fram vid lunch gick jag ut. Gick ned mot sjön och önskade att kameran alltid låg i väskan. Sådana här dagar bjuder världen på vackra motiv. Men mobilkameran gjorde ett okej jobb ändå.

Jag tänkte när jag gick tillbaka till jobbet med lite kalla kinder att en sån kort stund ute med stor vinterkänsla gjorde min dag. Satte liksom en positiv ribba till veckan som kommer. För jag har inget planerat efter jobbet. Inga måsten och saker som jag tycker om att göra men som i bland tar lite mer energi än vad jag har. Bara det som jag själv väljer att göra. 

Som att det hemma väntar två surdegsgrunder att göra till bröd som ska bakas av i morgon. Bara tanken på att jag får ta mig tid till det är fin. Jag längtar efter att få gå ned till gymmet i kväll när det är lite mindre människor. Jag har tid att redigera bilder och rensa och sortera på hårddisken. Få ned de där orden och bilderna jag har i huvudet i egna inlägg. inte alla träningsrelaterade men det finns annat jag vill dela med mig av. I morgon ska jag följa med två arbetskollegor på ett gruppass. Något annat än jag brukar träna. 

Ska lägga mig tidigt och komma i kapp med sömnen och ladda för helgen. Jag, Erika och Sara åker ned till Stockholm på fredag för eventet ”Så blir du en bättre cyklist 2019”. Inspirationshelg i She Rides namn och en chans att få träffa andra ambassadörer och tjejer från landet. Då kan jag behöva all energi och pigghet jag kan uppbringa. 

Så för första gången på länge känns det hoppfullt om att vintern faktiskt kommer i år och lika hoppfullt inför en ny vecka. Så nu gäller det bara att hålla fast vid den här känslan hela veckan ut!

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: