Måndagstankar om veckans plan som sprack

Helgens andra vardagsäventyr som inte blev ett inlägg eftersom det kändes som fotopromenad inte passade in. Eller mer att jag inte vågade visa mina bilder…

Veckans träningsplan sprack i går kväll. Jag började få ont i benen på kvällen. Inte träningsvärk ont utan mer feberont. I morse var det bara att kasta in handduken, meddela mina kollegor att jag inte skulle komma på jobbet och sova fram till lunch. Jag är inte förvånad alls. För det går troll i min träning och det har gjort det hela januari. När det äntligen känts som det vänt så blir jag hängig eller omotiverad och tappar fart.

Jag roade mig med att lägga in min träning på Funbeat från Strava. Jag brukar vanligtvis logga varje avslutat pass direkt. För att inte glömma och få ett hum om träningstiden. Men när det inte blivit särskilt mycket vettig träning har det helt ärligt inte varit särskilt roligt att logga något alls.

Nåväl det var väl inga glädjesiffror men å andra sidan ett jämt antal träningsminuter per vecka. Alltid något. Jag har varit jättestressad över att inte få tillräckligt med skidtimmar i benen inför Nattvasan och Nordenskiöldsloppet. Även om vi inte har några tidsmål för något av loppen vill jag ändå vara så förberedd jag kan när jag står på start. Inte känna att jag kunde ha gjort lite bättre, inte få ont för att jag slarvat med styrka eller distansträning. Men backar jag tillbaka till de tankarna jag hade inför Nordensköildsloppet och Öppet spår (som aldrig blev av) i fjol är de samma som i dag. Så jag får väl bara ta några djupa andetag och hoppas att kroppen är så pass pigg att den går med på ett distanspass i helgen. Det är trots allt fyra veckor kvar till start.

Det är så här i bland och det går inte att göra något åt det. Jag har i stället haft tid över att redigera bilder från helgens fotopromenad på isen tillsammans med Hasse. Ett sätt att fräscha upp de kunskaper och bildseende jag hade en gång i tiden. Kanske blir det ett eget bildinlägg även om det inte direkt är särskilt träningsrelaterat. Jag har också skrivit klart ett inlägg om en läsarfråga jag fick före jul. Lite festligt om hur man får träningen att bli av.

Sen att jag har ägnat lite för många timmar åt tredje säsongen av Skam behöver vi prata så högt om. 

5

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: