äter

En liten bit av mathimlen- Vezzos burgare

I dag firar vi vår sexårsdag. Som sig bör gör vi det med en middag på stan. Dessutom firar vi också att det är semester och det gör man bäst med en burgare och en god veteale.

Jag har en crusch på ritkigt goda burgare. Inte sådana på närmaste snabbmatsställe utan det ska vara en tillagad med omtanke. Gärna lite tjockare och inte helt genomstekt och framförallt ska köttet vara safitgt. Brödet är viktigt likaså, gärna något som sticker ut och inte känns sladdrigt och tråkigt. Egentligen behövs inte så mycket mer än saftig färs, en god dressing och bröd. Ost kan jag vara utan. Pommes gillar jag faktiskt inte.

I bland är det svårt att hitta det allra enklaste och godaste, som en rejäl burgare. Här i stan var det bara Kitchen and table på Hotell Clarion som levde upp till mina burgarkrav. Godaste burgaren åt jag i London på Gourment Burger Kitchen på Baker street 102.

När Vezzo öppnade sin innergård och utökade sortimentet med en burgeria blev jag nyfiken. En kollega hade varit där i veckan och sa att det var riktigt bra. Den bästa hon hade ätit här i stan. Vezzo har inte gjort mig besviken förut, deras pizzor och pasta är bra.

Kvällens burgare och öl blev således på Vezzo och det var som att få smaka en liten del av mathimlen. Ölen, tail of the whale smakade lite passionsfrukt och så där gott som veteöl gör. Burgaren perfekt trots ost. Sötpotatispommes:en det godaste jag ätit på mycket länge. Så goda att vi beställde in en extra efteråt. Vi satt länge på innergården och njöt av kvällen och den fina inredningen. Stan har många fina innergårdar man inte visste fanns och nyttja den så här är roligt. Hit går vi igen.

En perfekt start på semestern och en middag värdig våra sex år tillsammans.

img_4370

img_4368-1

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

  • Sara Borg

    juli 15, 2016 at 09:53

    Jag har totalt ”missat” Vezzo. Alltså jag hade fattat att det finns men av olika anledningar inte gått dit. Mest för att jag väl inte trodde att de hade så schysst käk, men jag verkar ha dragit helt fel slutsatser. Nu måste jag genast planera in ett besök snarast möjligt 🙂
    Sara Borg recently posted…KaffekärlekMy Profile

    Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: