Mellandagsvecka

Jag kan inte låta bli, det är så fint nu

Mellandagsvecka kallar jag det. Dagarna mellan jul och nyår. Nu när det känns som allra lugnast. När den enda dagen på året är över, det som det alltid är så mycket förberedelser inför. Oftast. Inte den här julen. Det blev så lugnt som jag ville.

Mellandagarna brukar vara ganska lugna på jobbet också såvida det inte dyker upp saker för då brukar det göra det med besked. Men måndagen gick utan någon större jobbstress. Jag har tre arbetsdagar kvar innan jag är ledig en vecka. Kanske den bästa veckan om man vill ha lugnet runt stugan. De flesta julturister har åkt hem och skidspåren är tomma på människor.

Även om julen är över sett till kalendern återstår lilla julafton med dottern. I år efter jul och inte före som förr om åren. Hon ska få sina julklappar. Svärfar är kvar tills i morgon. Sedan åker han hem och dottern jobbar i slutet av veckan. Det blir liksom tomt. På tal om julklapp gav jag mig själv en fin sådan. Bara för min skull. Jag tänkte återkomma om det i ett eget inlägg.

Jag brukar vanligtvis ägna mycket av mellandagarna till att åka skidor. Samla träningsminuter och kilometer. Nu när jag inte är i stugan och skidpjäxor och stavar är kvar i stugan får det bero. jag har hela nästa vecka på mig att åka mig trött. Jag ska valla skidor i stället. Glid på både de klassiska och skateskidorna. Det kändes som jag åkte runt med sandpapper under skidorna i helgen.

Men träning blir det ändå. Morgonstyrka i morgon med två kollegor och intervallfest med Hasse på kvällen. Det är min tur att välja intervallform och jag tror vi ska lämna tröskelträsket och bli riktigt trötta i någon trevlig tuff intervallform. På torsdag vallar jag skidor och vilar. På fredag väntar årets sista Happymorningride. Inte i frack och långklänning men i regnkläder om jag får tro väderleksrapporten som spår 6 grader varmt och regn. jag längtar efter att få köra mig riktigt trött på cykeln.

Sedan är det helg, nyårsafton och 2017. Det blir ett fint år, det är jag alldeles säker på.

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: