Det var mer än bara skidåkning i Åre

Torsdagens eftermiddagsvy från hotellbalkongen. 

 

Åre var ju inte bara skidåkning för min del. Det som ni fått ta del av i de senaste två inläggen. Det var ett stort kunskapsutbyte och möjlighet att få träffa andra människor som gör samma sak men i många andra nicsher inom bloggvärlden. Sara Rönne förklarade på ett bra vad en unconference är i ett inlägg om helgen. Det är vad deltagarna gör det till, genom att dela med sig och skapa diskussioner. På ett mer avslappnat sätt än vid en vanlig konferens.

Linda Hörnfeldt och Sara Rönne, de ödmjuka och kompetenta kvinnorna bakom Winter Workation. 

Jag åkte upp till Åre på eftermiddagen och checkade in direkt. Svarade på lite mejl och vilade innan vi skulle träffas för att mingla och sätta upp den grid som vara en röd tråd under helgen. Den som ville fick en slot på ca 30 minuter för att prata om sina erfarenheter i ett valt ämne. Jag ville se och lära den här helgen och skrev inte upp mig på listan.

Under fredagens förmiddagssession fick jag förmånen till att lyssna på duktiga Maryem Nasri som pratade om hur man får sin blogg att bli mer sökbar och synlig på google. Om vad man ska tänka på när man SEO-märker sina inlägg och hur viktigt strukturen på bloggen är. Min anteckningsbok fylldes snabbt och jag bestämde mig för att städa bland onödiga kategorier och taggar.

Jag åkte ju som jag skrev om tidigare till Edsåsdalen för att få samla lite tankar och få tystnad i ett par timmar. Möttes av en otroligt vacker soluppgång och på vägen tillbaka ut ur Edsåsen parkerade jag på en husuppfart bara för att få fota ett vintrigt Välliste. Skrattade lite åt mig själv i bilen sedan, hur jag faktiskt så smått hade lagt undan den där känslan av att vara lite konstig som fotar i tid och otid och därför tveka att just fota. I det här sällskapet jag befann mig var det helt naturligt att mitt i ett samtal ta upp kameran, fota frukostar, middagar, drinkglas och sessioner.

Skistar fanns representerade och berättade hur de ser på samarbeten med bloggare. Intressant!

En av sessionerna som jag tog åt mig mycket av var den kring sälj och Marias egna session kring ämnet ”vi har ingen budget” vid kontakter med eventuella samarbetspartner. I säljpanelen satt de som var proffs på det här. Från höger Maria Strömberg Bååth, Sara Rönne, Emilia Arvidsson och Linda Hörnfeldt

Ett stökigt hotellrum, dåligt med ljus och skakiga armar. Det är inte direkt bra förutsättning för att ta en bild. Jag har lite att lära. 

I förgrunden Jennifer Sandström som likt Maryem kom med riktigt bra SEO-tips i en session hon höll. Vid sidan av henne står Katta vars blogg jag har läst länge och blev glad över att få träffa.

Elna pratade om att vara stor i en liten nisch och det är vad Elna är. En stor inspirationskälla för mig och många andra. Hennes föredrag väckte mycket tankar och en känsla av att bli stärkt i det jag själv gör. 

En annan session som lämnade spår efter sig hos mig var den om foto från fyra oerhört duktiga fotografer. Helena från Oh Darling, Raina från Rowan tree, Katarina från Äntligen Vilse och Ulrika från hus.30 Enkla men värdefulla tips och en sådan inspirationsboost att jag bara såg bilder på vägen hem i bilen på söndagen. 

Nuhar det gått några dagar sedan jag lämnade Åre och jag är tillbaka i verkligheten. I vardagen med massor av nya intryck, en fullklottrad anteckningsbok med ideér. Men jag har inte riktigt landat mentalt och tagit in helgen. Det är ännu så många tankar som snurrar och ord som inte riktigt går att få ned i ett inlägg. Jag har så mycket jag vill skriva om helgen i Åre. Vad det faktiskt gav mig på det mer personliga planet. Vilka tankar den gav inför framtiden och hur stärkt jag faktiskt blev. Jag vill också berätta om godnattyogan som gav mersmak. Det kommer så småningom, när jag samlat i hop alla trådar.

Slutligen ett stort tack till Linda och Sara för det otroligt proffsiga arrangemanget och för att vi fick bo så fint på Holliday Club!

5

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

9 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: