#52vardagsäventyr – milen i Edsåsdalen

När jag åkte upp till Åre för tre dagar tillsammans med bloggare från Influencers of Sweden för att delta i Winter Workation ville jag passa på att åka i ett skidspår jag aldrig provat tidigare. En möjlighet att infria veckans 52vardagsäventyr.  Jag fick tips om att Ullådalen och Edsåsdalen skulle vara allra finast. Jag läste noga spårrapporter och beskrivningar och bestämde mig för att göra ett besök i Edsåsdalen. Ullådalen skulle förvisso bjuda på mer fjällkänsla men är ett spår som är väderkänsligt och en slinga på 5 km lockade mindre än att kunna åka lite längre.

I fredags förmiddag precis när solen gått upp parkerade jag vid spårcentralen längst ned i byn. Krisipiga 11 minusgrader, en nästintill orörd skejtbedd och några få bilar på parkeringen.

Det som är tjusningen med att vigda sina vyer och prova nya ställen att åka på är att man inte vet hur tungt eller lätt spåren är. Jag hade visserligen läst spårstatus noggrant men missat att spåret skulle vara kuperat och bestå av många slakmotor och uppförsbackar i början. Eftersom jag inte startade vid Köjagården fick jag 1 kilometer av utförsbackar som uppvärmning innan backarna kom.

Men backar tar så småningom slut och möts man av en skylt som markerar milens högsta punkt vet man att det går utför. Får man då utförskörning som kittlar i magen, där kurvorna är lätta att trampa sig runt i och farten räcker för att bara ta några stavtag till nästa backe är blir man lycklig. Då spelar det ingen roll om kroppen är trött och sliten.  Det gör ingenting då omgivningarna är underbara och träden så där snöulliga som de ska vara en januaridag. För kroppen trött fredags, så pass att jag fick stanna flera gånger uppför bara för att andas.

Trots det ville jag inte sluta efter ett varv. Jag ville åka ett till, bara för att få stanna och ta några bilder, för att stanna tiden lite och titta. Njuta av att jag kunde göra det. En fredag någon helt annanstans.

milen edsåsdalen

Det var väl spenderande 2 mil och ett fint vardagsäventyr i sin enklaste form. Det behöver inte vara så komplicerat. Att byta ut sina vanliga rundor, sina spår eller träningsställen ger mycket mer än bara träningseffekten. Det gör gott i själen och det är lika viktigt.

Har du möjlighet att åka skidor i Edsåsdalen tycker jag att du ska göra det! Du får mycket för spåravgiften på 70 kronor. Gillar du att gå på tur finns det oändligt med leder! Jag kommer att återkomma under vintern, med lite piggare kropp och sällskap.

Vill du få inspiration till egna äventyr, kika in på Instagram under hashtaggen #52vardagsäventyr. Där finns äventyrsbilder från ni som läser. Vill du läsa om fler vardagsäventyr har Hasse och Katrin postat inlägg under veckan!

6

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

22 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: