• Home
  • /
  • Vardagligt
  • /
  • Min version här är ditt kylskåp eller känsliga läsare varnas

Min version här är ditt kylskåp eller känsliga läsare varnas

Ingen har orkat handla i dag.

Kommer ni i håg Anna Skipper? Kvinnan som satte skräck i många svenska hushåll under 2000-talet. Jag såg hennes program och hade sjuk ångest över mina matvanor. Eller snarare sjuk ångest över att bli förvirrad och inte ha en aning om hur jag skulle äta. Än i dag kan jag ha hjärtat lite i halsgropen när jag öppnar min kyl. Tänk om hon dyker upp som gubben i lådan där bakom kylskåpsdörren och river ut allt som finns där inne. Radar upp den ena hemska matvaran efter den andra. Som sedan skulle fylla de ekande tomma hyllorna med diverse gröna svåruttalade saker. Sedan skulle jag få ett par kilo margarin i famnen medan jag grät stora tårar över mitt hemska leverne och det faktum att jag förstört min kropp med fonder från bong, rödtjut och matlagningsgrädde.

På Annas Skippers blomstringsera fanns inte Instagram eller Facebook. Inga vackra matbilder med filter och perfekt uppradade kvargburkar på hyllorna som genererade hissande siffror av likes. Fina kylskåp var något man inte visade upp. Jag läste ett riktigt bra blogginlägg i går om ”Den nakna sanningen”. Ett uppfriskande och träffsäkert inlägg om hur tillrättalagt allt är och en önskan om mer vardag i livet. Lite mer svettiga trosor i hallen.

Jag kom därför att tänka på mitt kylskåp och den där kvinnan med blonderade håret. Hur oglamouröst det är att öppna vår kylskåpsdörr en helt vanlig onsdag. När ingen har orkat storhandla. Eller att ingen orkar storhandla utan småhandlar mest hela tiden. Rödvin trängs (nej det var en lögn, inget trängs där inne) med ägg och citronsaft i citronformade plastburkar. Det finns lite grönt i form av påse bladspenat. Det som blev över efter middagen i går. Det är mjölkprodukter, marmelad och en burk hjortonsylt som bör kastas pronto. Ett kylskåp som får varje person som vill leva sunt och tänka på sin kropp att backa. Mitt skafferi skulle få vem som helst som vägrar kolhydrater att svimma av.

Men shit hon har ju barn!? Får barnet inte sunda matvanor från start. Eller vad ska tonåringen äta när hon är hemma på påsklov? Men hjälp vilken mamma hon är den där Helena”.
Barnet har några matlådor att äta upp hon vill. Barnet lever och mår gott utan hål i tänder eller övervikt.

Så ser det ut hos oss. Hos en familj som tränar mycket men inte orkar storhandla. Jag funderar mest på vad vi ska hitta på till middag. Citronmarinerade ägg?Men jag har något spännande och instagram/blogg/facebooks-skrytvänligt. (förutom tre nya fina smootiesburkar och en rawkladdkaka i kylskåpet). Kokosolja! Den skulle vara i kladdkakan. Anna Jansson tipsade om att kokosolja ger fina ben. Det ni tar jag tillvara på. Sedan sa hon också att det är gott i kaffe. Det däremot tänker jag inte prova. Kaffe med kokosmak? Varför?

Trevlig onsdag på er!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: