• Home
 • /
 • Vardagligt
 • /
 • Mitt 38:e år började inte på topp – eller inga hastiga rättelser i soffan

Mitt 38:e år började inte på topp – eller inga hastiga rättelser i soffan

Hur stor är sannolikheten egentligen tänkte jag i går när jag låg svimfärdig i soffan med ett knä som låst sig.

Ringer man ambulans om man inte tar sig upp? Hinner man raka ett par lurviga ben innan? För det vore ju hemskt att behöva blotta de här benen.

Efter vad kändes som en evighet kunde jag sträcka ut benet och så småningom klonkade det till rejält och något hamnade på sin rätta plats.

Jag googlade knä ur led och ville gråta när det stod att sådant brukar betyda trasiga mjukdelar runt knäskålen. Kryckor och skena. Jag ska ju till Idre för att åka skidor i tre dagar kved jag lite ömkligt. Och cykla Crit-serien på Zwift.

När jag insåg att det inte svullnade upp och jag faktiskt kunde stödja på benet anades jag ut. Inte så illa men illa ändå. Googlade vidare och hittade meniskproblem vilket är mer troligt med tanke på att det är mitt tidigare skadade knä som låste sig. Slog igen datorn och lovade mig själv att inte googla fram diagnoser.

Det som är just hur stor sannolikhet i det här fallet är att jag bara satt i skräddarställning i soffan. Så som jag brukar. Böjde mig fram för att trycka på tangenterna. En microröteslse.

I dag har jag ont när jag går och har inga större förhoppningar om att det är möjligt att skejta i helgen.

Zwifttävlingen hoppar jag. Dumt vore annars. Synd så klart. Skidorna är med i bilen. Jag dricker statiolkaffe i bilen och konstaterar att min 38:e år började lite dåligt. Men då kan det bara bli bättre. Jag fick ju en varm filt och två påsar hembakt tunnbröd av mina teamkollegor i dag (kan ses på instastories)

I vilket fall som helst är det dags att ta tag i krämporna, njuta av lite extra ledigt. Och vet ni? I helgen ska jag klippa podden Elna och jag surrade i hop. Så snart kommer den!

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

8 Comments

 • Lisa

  januari 26, 2018 at 07:48

  Oj, de lät inte så kul! Men tur att det inte är svullet (kan läcka ut blod o ledvätska) så knät blir typ tredubbelt så stort. Kan du gå idag så blir de säkert fort bättre!
  Haft massa problem genom åren med knäskål som hoppar ur led. Ju fler ggr de händer ju lättare hoppar det ur led, det blir liksom utslitet det som håller knäskålen på plats. Som tur är har det alltid gått bra att cykla rätt snart efter.
  Grattis i efterskott och hoppas du kan åka skidor i helgen!
  Lisa recently posted…Magisk Stigcykling på Brattforsheden!My Profile

  Svara
  • Helena

   januari 28, 2018 at 22:20

   Jag undrar om det inte kan vara menisken trots allt. Jag satt på huk i helgen och fick en låsning igen. Det svullnar inte upp och jag kan gå på det även om det känns lite. Jag får kolla upp det helt enkelt..bättre än att spekulera!

   Svara
  • Helena

   januari 28, 2018 at 22:18

   De är ju det. Det gick över, blev skapligt, låste sig igen på huksittande….så nu får jag nog ta i tu med det här…..i morgon 😉

   Svara
 • M

  januari 28, 2018 at 09:53

  Note to self: sluta prokrastinera avlurvandet av benen… tack för påminnelsen! ”Jag gör det imorgon” har jag tänkt i flera veckor nu, med vinterpälsen på…

  Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: