Muggkaka med björnbär och pistage 

Muggkaka serveras bäst i fin cykelmugg.

Min dotter är duktig att baka. Hon har fantasi och känsla för smaker. Det mynnar ofta ut i saker som bara ör så där underbart gott. Som denna enkla muggkaka hon gjorde höromveckan. Muggkaka är superenkelt att göra. Allt blandas direkt i muggen och gräddas i micron. Ingen disk och kaka på några minuter. Den här varianten är ingen ”hälsosam mugcake” som instagram flödar över av. Den är finfika-kaka med smör och socker. Gott och sådant man kan äta i bland men kanske inte jämt. 

1 muggkaka, stor och mättande.  

  • En mugg på ca 3 dl som tål micron.
  • 2 msk hackade pistagenötter
  • 3 msk riktigt smör
  • 3 msk socker
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 nypa bakpulver
  • 1 litet ägg
  • 10 björnbär.

Blanda allt utom björnbären i muggen till allt blandats väl. Tillsätt björnbären och rör om. Micra på full effekt i 2 minuter eller tills ytan känns fast. Känn med provsticka om kakan är klar. Vänta en liten stund innan du hugger in på kakan, den är het!

En kopp gott kaffe smakar fint till.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: