När det värker i bröstet av längtan

 

IMG_8273

Från vår senaste långvandring 2013. Enåns vindskydd.

Det värker i bröstet av längtan till fjällen. Till dem i vandrarkängor och tillvarons förnödenheter i en väska på ryggen. Till bortkoppling från vardagen, måsten och arbete. Till tankar som kretsar kring var maten ska intas, kaffet kokas, tältet ska slås upp och om hur vädret blir dagen efter. Hushållningen av chokladen och kakorna så att det räcker tills nästa gång det går att köpa nytt, om det går att köpa nytt. Till havregrynsgröt med blåbärssoppa i kåsan och kokkaffe till frukost. Kvällarna i pannlampans sken i tältet när kartan ska studeras och korsordstidningen fyllas på av bokstäver. Till nätterna när det är så kallt i tältet att underställen inte räcker till men morgonen är varm. Allt det här var det för längesedan som jag gjorde. Alldeles för längesedan.

Vi pratade häromkvällen om hur nästa sommar skulle se ut. Att vi måste frigöra fler helger till att göra annat än att åka på tävlingar. Att vi måste få chans att göra annat. Jag behöver fjällen, jag behöver tiden att vandra. Det kan jag aldrig prioritera bort. Förvisso har vi stugan i fjällen men det är inte samma sak som att göra flera tältnätter även vi har många möjligheter till dagsturer.

Just nu, utan att Hasse vet funderar jag på om det gr att avstå något i höst. För att få chans att vara ute en långhelg. Något som jag ska göra och inte han men som varit mitt stora mål under hela vintern och sommaren. För när jag tänker efter och tänker långsiktigt så känns det inte längre så viktigt att köra ett långlopp-SM. Visst vill jag ha deltagit en gång innan jag lägger av med cykeltävlingar som jag gör nu. Nu är jag i den bästa formen jag har haft vad gäller cykel. Bakom det står timar av träning och beslutsamhet. Det vore på ett sätt synd att hoppa över det som jag strävat efter men är det hela världen egentligen?

Men vad gör man när det värker så i bröstet efter en helg i vandrarkängor,  när det enda som går att plocka bort är ett SM?

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: