• Home
  • /
  • Vardagligt
  • /
  • När tiden är knapp- 2 snabba middagar eller luncher

När tiden är knapp- 2 snabba middagar eller luncher

Veckotemadags i Bloggar om hälsa i dag. Ämnet är tips på rätter när tiden är knapp, plånboken kanske lite tunn och orken att laga inte riktigt finns där. Nu är jag dock inte riktigt rätt person att tipsa. Det är sällan som jag lagar mat hemma. Min sambo Hasse älskar att laga mat, spenderar i bland många timmar i köket med ett glas rött. Han är en fena på vardagsmat också. Sånt som går på en halvtimme. Jag kan laga mat men ser mest mat som näring. Därför äter jag lika gärna en tallrik gröt eller fil till middag om det inte finns något annat hemma.

Men det händer i bland att jag står för middagen eller lunchen och jag gillar när det är enkelt och går snabbt. Så i dag tänkte jag dela med mig av två snabba luncher eller lättare middagar. Ni får ursäkta den första bilden. Soppan är godare än vad den ser ut. Det här med matbilder är liksom inte min grej alla gånger.

Grön ärtsoppa med pepparrotsfraiche

2-3 hungriga människor

1 gul lök
• 600g frysta gröna ärtor
• 2 st grönsaksbuljongtärningar, helst eko
• 4 dl vatten
• 1 1/2 dl mjölk av valfri fetthalt, helst lägst 1.5%.

Hacka löken och fräs i olja tills den mjuknar. Enklast gör du det i den soppkastrull du tänkt att använda. Häll i ärtorna, vatten och buljongtärningar. Låt koka i ungefär 8 minuter.

Medan soppan puttrar på spisen blandar du toppingen. En burk lättcremefraiche med riven pepparrot efter smak i en fin skål. Dra några drag med pepparkvarnen.

Mixa sedan soppan slät direkt i kastrullen tillsammans med mjölken. Späd med vatten om du tycker att det blir för tjockt. Dra även här några varv med pepparkvarnen.

Servera med ett gott bröd och en god ost!

 

snabba middagar

Bananplättar med bär och kokos.

En klassiker vid det här laget. Passar bäst som lättare lunch eller efter-träningsmat. Jag brukar för det mesta grädda i mitt plättjärn men det går lika fint att grädda som våfflor. Se bara till att du smörjer ordentligt mellan varje gräddning.

2 hungriga träningsmänniskor

  • 4 mogna bananer
  • 4 ägg
  • lite riven kokos
  • kokosolja att grädda i
  • Hallon, blåbär och stora kokosflingor

Mixa bananer och ägg till en slät smet. Blanda i ilte riven kokos i lagom mängd. Smörj ett plättjärn med kokosoljan och stek på medelvärme och vänd sedan plättarna och stek tills de är klara. Toppa med bären och kokosen.

 

image

Anna tipsar om hur hon svänger i hop en omelett och toppar med godsaker! Så kika in och ta del av hennes bidrag till veckans tema.

 

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

9 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: