Säg hej till surdegen

Inte en syssla som legat till för länge och bara blir jobbig att ta i tu med. Sådana har jag lite för gott om på jobbet. Nej utan säg hej till en surdeg. För ni som varit med ett tag här på bloggen kommer kanske i håg att jag bakar också. Så allt är inte träning i mitt liv. 

Jag är om jag själv får säga det väldigt bra på att baka bröd. Framförallt på surdegsbröd. 
Jag älskar bröd så länge det inte kommer i en påse och innehåller så många ingredienser att jag tappar räkningen. Ett bröd för mig är enkelt, lite råg, lite vete och en bubblande pigg surdeg. Lite frön och nötter gör brödet extra gott. Att det tar tid gör inte så mycket. Det sköter sig själv och tiden är värd all väntan i världen när jag får ta den första skivan med lite smör. Bröd ska bakas med kärlek helt enkelt. Inte komma från fabrik och smaka konstgjort. Jag inbillar mig att min familj blir lite gladare av bröd från vår ugn. 
Jag struntar fullkomligt om någon säger att bröd inte är bra att äta. Att vete inte är bra för kroppen eller något i den stilen. Ett liv utan ett gott bröd skulle kännas fattigt. En enkel njutning. 
Så nu håller jag mina tummar att det grova rågmjölet som stått i skafferiet under sommaren fortfarande har lite jäskraft i sig. Det kan vara lite kinkigt det där mjölet när man startar upp en surdeg. Har vi tur blir det nybakade morotsfrallor i stugan på lördag. 
Kanske väcker vi liv i Lilla brödbloggen. Vi får se.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

3 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: