semesterdagen

Sista semesterdagen 

En nyfiken get vid Kullens gårdsmejeri i Klövsjö.

Den sista semesterdagen. Den sista betalda lediga dagen. Helger är ju man ändå ledig på. Vi har besökt Kullens gårdsmejeri och hälsat på getter, därav bilden.

4 veckors semester som började med Sportkullan i Älvdalen, bilbingo i Brunflo till många dagar i stugan. En besök i Lofsdalen för Downhill och några vändor in till stan för att titta till lägenheten och tvätta. Vi har byggt en utegrill, fiskat, druckit kaffe på stugbron under den veckan som det var högsommar i fjällen, fikat och jag har plockat så mycket blåbär att mina fingrar inte går att få rena.

Det känns om jag varit ledig länge, verkligen hunnit varva ned och samlat energi inför hösten. Så pass att jag faktiskt ser framemot måndag med glädje och inte med den där känslan av att nu är semestern slut och jag vill ha ett par veckor till. Jag längtar efter vardagsrutiner och har saknat mina arbetskamrater. Visst kommer hösten säkert innebära mycket på gång och förändringar på jobbet men det hör till och jag tror att jag står lite mer rustad att möta dem än för fyra vekor sedan.

Jag längtar också efter hösten och ser framemot de helger som kommer. Helger i stugan medan fjällen lyser i rött och gult. Det är mycket på gång i slutet av augusti och i början av september. Saker att längta efter. En av mina favoritårstider kommer snart och det vi inte gjorde under semestern planerar vi till senhösten i stället. En kortare fjällvandring.

Något som däremot känns lite konstigt och som alltid varit en start på hösten är att jag inte kommer tillbaka som spinninginstruktör. Ingen ny termin för dörren med nya ansikten i salen och ett nytt pass att bjuda på. Ingen spinningrutin varje vecka. Men jag tror inte att jag kommer ha att ha några problem att fylla den tiden med annat.

Nu är det som sagt bara fredag och det är trots allt en helg kvar här i stugan. Om  någon timme kommer min pappa på besök för att reka fjällmarans bana i morgon. I morgon förmiddag dyker dotter med pojkvän upp. Även hon för att reka sin del av marasträckningen. När pappa och pojkvännen åker hem blir Cecilia kvar. Jag har en plan att packa en ryggsäck med fika och ta en promenad med henne på fjället. Lite söndagslyx.

Hoppas ni har haft en fin sommar och hunnit ladda batterierna! 

Där vi började semestern, bilbingo utan vinst.

 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: