Skidor, solhäng och vila- snart är det påsk

I morgon är det skärtorsdag och vi åker ned till stugan. Det blir några extra dagar ledigt utan att ta ut semester. Det är välbehövligt för just nu känns det inte riktigt som jag hinner stanna upp och hämta andan. Den här veckan har varit full av saker som ska göras och som kräver energidepåer av stora mått. Nu har jag tyvärr inga större energidepåer att ta av. Som tur är har det varit en lugn period på jobbet och jag har varit klok nog att tagit flera dagars vila från träningen. Det är så i bland livet. Fullt upp. Även om det är saker som är positiva och ger energi kan det bli lite mycket. Av erfarenhet vet jag att det är i sådana här lägen det är viktigt att dra lite i handbromsen och se till sova bra. Det sistnämda har jag faktiskt lyckas göra under en längre sammanhängande period. Ironiskt nog är jag mer trött jag när sover mer. Sedan kan vårljuset spela in. Vissa blir piggare, andra tröttare. Jag tillhör nog de sista.

I morgonkväll landar vi i stugan. Tänder upp i spisen, kokar kaffe och sätter på P4. Jag kryper upp i soffan med en stor filt och försöker hålla mig vaken till nio. Längre än så blir det aldrig efter en jobbarvecka. Det väntar flera dagar av sådant som ger mig energi. Som att åka skidor i vårsol, solhäng på stugbron, lite cykling och massor av vila.

Sedan är jag nog på banan vad gäller energinivåer till veckan. Jag längtar lite efter att kunna köra lite tuffare träningspass. Komma i gång med cykelträningen och inte gå runt som en zombie på dagarna.

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: