Små ögonblick en försommarkväll

I lördagskväll packade vi vår kameraväska full, tog med kaffetermos och stannade en stund på berget. Jag ville prova några linjer jag övat på. Hasse strosade med kameran och tog några bilder när jag cyklade. Bland annat omslagsbilden. Efter en timme åkte vi och köpte glass och jag bytte den svettiga tröjan mot en ny och vi åkte upp till Frösövallen. En av Frösöns finaste platser sommartid. När cafet är stängt för dagen var det lugnt och stilla där bortsett från lite musik från kapellet bredvid när vi satt på en sten och drack kaffe ur vikmugg.

Vi ville fota granarna som blommar nu. De gör det sällan säger de som vet. Så ville vi bara vara ute en stund. Sitta ned och jag landa efter en studentskiva dagen innan. Andas lite. Förr var vi duktiga på att fånga de där små ögoblicken i vardagen. De små pauserna av återhämtning. Vi har tappat det lite i takt med att tillvaron snurrar på allt fortare. Så som den brukar göra när sommaren kommer. Det som känns som ett vitt ark på vårvintern fylls snabbt av saker att göra och plötsligt kommer känslan av inte hinna någonting bland allt man planerat in. Åtaganden som kanske inte riktigt känns lika rätt i hjärtat längre och som skaver lite och som tar lite för mycket tid. Allt som ska hinnas med.

Då är det fint att kunna stanna upp en kort stund. Någon timme med kameran i handen när kvällssolen värmer och sommarhagen grönskar. Jag strosade omkring. Letade blommande granar och såg hur aspen släppt så mycket ludd och det såg ut som snöflingor i motljuset. Jag hälsade på kossorna i hagen nedanför Frösövallen och stod bara still en stund innan jag fann den blommande granen. En med rödlila kottar. Något jag aldrig sett förut och visst är naturen är häftig?

Vi packade i hop sedan när myggen blivit för intensiva och satt en bra stund i soffan hemma. I den alldeles för varma lägenheten som gör det svårt att sova. Men nöjda över att tagit oss ut och fått fånga små ögonblick av försommarkvällen. Sa till varandra att vi ska göra mer sådant här. Bara för att komma ned lite i varv och dricka mer kaffe utomhus.

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: