Snart är hösten här

Både Hasse och Jessica har bloggat om sina höstplaner. Att det är helt okej att längta till hösten. Katja kommenterade i Hasses blogg att hennes favoritårstid snart kommer. Jag vet inte om jag kan säga att hösten är min favoritårstid. Jag gillar ju vintern så oerhört mycket. Sommaren också även om den inte riktigt kom i år. Våren däremot vill jag helst ska passera.

Hösten är däremot speciell för mig. När luften blir så där hög och krispig. Det är kallt på morgonen och solen värmer framåt dagen. Färgerna är magiska i fjällvärlden för att sedan övergå till brunt med snö på toppar. Som om naturen lägger sig för att vila och invänta snön. När det blir rimfrost på morgonen och knastrar under skorna. Som första hösten sent i oktober  i stugan när vi cyklade ett pass i dis som bildade is på våra kläder. Vi sa då att nu kommer vintern. Det snöade på natten.

Nu i sena augusti är den på väg, hösten. Med alla bär som ni redan plockat söderöver. Nu svämmar tomten vid stugan svämmar över av blåbär och så småningom lingon. Hjorton finns det har jag sett även om de förra helgen var kart. Nu kommer mörkret även om augustikvällarna fortfarande är ljusa framåt tiotiden. Det blir lite lättare att andas och ett större lugn infinner sig i kroppen. Hösten är för mig en nystart. Ett avbrott från en intensiv vår och sommar. Kroppen blir sliten och längtar annat än att cykla. Jag längtar in till gymmet. Längtar att sätta i hop ett nytt spinningpass och bara cykla på halkiga höstlöv och så småningom med pannlampa. Längtar att få preparera mina skidor och känna lukten av valla. Längtar efter löppass på fjället och som bilden ovan. Spontana fikastunder på en fjälltopp.

Än så länge är träningsplaneringen inför vintern bara en tanke som så småningom skrivs ned på papper. Jag har en tanke om att göra min bästa skidsäsong. Sedan har jag en fjällmara att sätta tänderna i till sommaren. Men det är en annan historia.

Nu stannar vi kvar i nuet ett tag och väntar in den fina årstid som kommer. Så lovar vi att ta tillvara på den utan att känna saknad av sommaren. För passa på att gå ut, passa på att njuta i det fina som väntar. I luft som är skön att träna i och mörker räddas upp av pannlampa och fika hemma med tända ljus!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: