Snart tar hon studenten

Jag blivit påmind om att tiden har runnit i väg så otroligt fort den här våren. I takt med att min dotter har planerat och längtat efter studenten har känslan av att hon faktiskt är på väg bort blivit allt starkare. På väg bort i sitt eget vuxenliv. Det som hon själv formar allt mer. Det är den mest naturliga saken i världen att barnen blir stora och flyttar. Blir vuxna och så småningom med egna barn. Men det är samtidigt en konstig känsla. En känsla av tomhet, sorg och av stolthet. För samtidigt som jag vill stanna tiden lite, backa bandet så vill jag att hon ska ta steget.

Hon tar studenten om en vecka. I dag gick hon på bal och var i mina ögon den allra finaste där och då. Jag blev så rörd. Över hennes enorma glädje och över den fantastiska människa som hon är. Hon var liten nyss. Jag påmindes om det när jag letade igenom gamla cd-skivor för att hitta en bild till hennes studentplakat. Nostalgisk tittade jag igenom mappar från semestrar, barnkalas och vardagen med småbarn. Skrapsår i ansiktet efter att hon slängt nappen till fiskarna i sjön. Mindes att hon snubblade precis innan sjökanten. Eller den där bilden från första cykelturen när hon stolt poserade framför kameran med färgglad hjälm.

Eller det där kortet från avslutningen i nian när hon rödgråten försöker le och jag mindes att jag tänkte att hon blivit så stor. Tänkte att tiden går fort. Nu 3 år senare är känslan den samma. Men jag vet att barn alltid förblir barn till en och att mammor alltid kommer att behövas. Det är bara en ny fas. Och den människa som jag älskar allra mest kommer alltid att finnas nära oavsett avstånd. Hon som har lärt mig så mycket om mig själv, som har så mycket skinn på näsan och ett hjärta som är så stort.

Så snart tar hon studenten min dotter och jag kommer att gråta tills alla tårar tar slut. Av stolhet.

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: