Sommarlistan

Elna, en av mina favvobloggare och stora cykelinspiratörer bollade över sommarlistan till mig. Jag såg hennes editerade inlägg lite sent så en fråga är lite inaktuell. Men det gör inte så mycket!

En av de bästa lederna som finns!Hur ser dina planer ut för sommaren?
Jag kommer att köra ett par av långloppen i sommar plus några mindre lopp. Det jag verkligen ser framemot vad gäller lopp är Fjällturen som går av staplen 19 juli. I fjol var vi i London när den gick för första gången. I år står jag på startlinjen. Fjäll, långlopp och massor av sköna cykelmänniskor borgar för en härlig upplevelse.
Jag hoppas vi kommer i väg på lite härlig fjällcykling även i år. Storulvån och Gåsån är två pärlor.
Annars så har jag precis gått på semester och har inga direkta planer. En vecka i stugan för att njuta av lugnet, fjällen, fiske och lite vandring är en plan. Annars bara njuta av sommaren och de ljusa kvällarna. Ta tillvara på alla små och stora stunder. Äta glass i badshusparken och strosa på krogstråket under Yranveckan. Då förvandlas hamnen till något alldels extra med många mattält. En höjdpunkt!

Från ett krogstråk för många år sedan. 

Vad gör du på midsommar?
Ja nu har ju den passerat men vi tillbringade den i Rättvik i Dalarna vilket vi gjort de senaste åren. Hasses föräldrar bor där. Nu är det inte som det varit då hans mamma är sjuk. Men vi fick en fin midsommar med god mat, många fina stunder tillsammans och en del cykling.

Vad ska du läsa i sommar?
Jag har precis provat Storytell och lyssnar på ljudböcker. Har snart hört klart En man som heter Ove och ska lyssna på Kepplers Sandmannen. Den kommer nog att var alika bra som de tidigare böckerna i samma serie. Sommar och deckare hör i hop!
Här hittar du det den bästa drycken alla kategorier! 
Vad dricker du i sommar?
Mycket sportdryck och vatten. Jag cyklar en del som ni vet så! Annars är ett glas rött till grillat gott och en Hoogarden, ett veteöl blir det säkert. Jag dricker inte speciellt mycket alkoholhaltigt. Bäst tycker jag om det kalla och goda vattnet vi har i stugan eller vänta, bäst är nog vatten i kåsa ur en fjällbäck! Det är inte mycket som slår det. 
Sen har jag en craving på kolsyrat efter hård ansträngning, spelar egentligen ingen roll vad det kolsyrade smakar. Konstigt jag vet!
Bästa sommarlåten?
Oj det är svårt. Jag lyssnar på mycket musik och har väl ingen speciell låt som jag lyssnar sönder nu. Men allt med Winnerbäck går hem även på sommaren. Har fastnat för en låt med Uno Sveningsson som heter något med smultron på ett strå. Den är fin. 
Vad vill du helst grilla?
Vad än Hasse stoppar på grillen är gott. Lamm är en favorit, grillad hallomi, lite majskolvar och en god gratäng (som jag själv gör, är grym på det). En sallad till med vattenmelon, fetaost och babyspenat är inte fel. Jag gillar mat!
Shorts och cyklben. 
Vilket är ditt favoritplagg för sommaren?
Shorts såklart. Även om mina ben är såriga, rispiga och cykelrandigt bruna hör shorts till. Med ett par sköna gympadojor och ett linne blir det perfekt. Även om det oftast är kallt här uppe funkar det, på med en jacka så fryser man inte. 
Din bästa sommarfrukost?
Jag äter ungefär samma året runt. Stor kopp kaffe, det viktigaste. En tallrik laktosfri fil (för att göra magen glad), musli, helst med mycket nötter och gryner och den får inte vara söt, inte på morgonen. Hembakt surdegsbröd med en god ost och ett ägg. Gärna lite färska bär om det finns hemma. 
En fin del av Frösön! Massor av roliga rötter, stenar och makalösa vyer! En park i min smak, hela Fröson alltså!
Min bästa park
Jag har nog ingen. Vi har en del parker här i stan men lika nära ut i naturen. Frösön är en stor lekpark. Massor av fina stigar. Det är nog min favoritpark fast det är en hel ö. Sen finns det fina ställen längs med Storsjöns strand bara en stenkast i från min dörr. Så jag behöver inga parker. 
Måste jag välja en får det väl bli Badhusparken, där finns fik och den fina lilla hamnen. 

Sent i augusti doppar jag tårna. 
Bästa badstället?
Oj, jag är en riktig badkruka. Doppar tårna först i augusti när Storsjön är uppvärmd. Kanske skulle jag säga Andersön, där finns det fina badställen. Finast men kallast är nog en fjällbäck. Som Handölan när man vandrat länge och vad som helst gör en fräsch som en nyponros. Jättekallt men skönt på samma gång. Det är nog det bästa badstället!
Jag bollar vidare listan till Hasse, Sara, Henrik och Yvonne
0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: