Stuglängtan, fjällängtan och skidlängtan

En liten nackdel bland en del andra nu när Hasse jobbar i Storhogna är att jag inte kommer ned till stugan lika ofta. Vi har bara en bil och att Hasse ska åka in till stan för att hämta mig känns inte alltid så försvarbart, varken sett till ekonomi eller miljö. Jag kan åka buss men det kostar och blir inte heller försvarsbart varje helg. Dessutom vill ju Hasse in till stan i bland.

Hemma fungerar det bra utan bil. Jag bor ju stan och har 2 km till jobbet och passerar två affärer på vägen hem. Ska jag cykla gör jag det från porten. Däremot är det mer omständligt att åka skidor. Tröskeln att ta sig i väg på cykel med skidor i handen eller på ryggen är hög. Jättehög. Att gå tar tid och något jag helst inte gör i skidpjäxor. Ganska dumma bortförklaringar för att inte åka skidor men det är jobbigt.

Och jag saknar skidåkningen. Jättemycket. Jag har åkt så få pass den här vintern och vi är snart inne i februari. Skatepass går att lägga in i mitt träningsschema och det är riktigt bra träning. Lika bra för att bara varva ned och återhämta sig. Vi har fina spår här, inte på fjället men skidsystemet är grymt. Och jag tar mig inte i väg av ren lathet på något sätt.

Jag saknar stugan och fjällen också. Saknar stughelgerna i raggsockor, kaffe och radion på P4. Saknar de spontana utflykterna med kaffe i termos som inte blev av under julledigheten. Jag saknar att sova på lite för hård madrass och duscha snabbt för att varmvattnet ska räcka.

Jag saknar tystheten som är där. Saknar att inte behöva se så människor och inte behöva höra mina grannar. Samtidigt så ska jag inte gnälla så mycket. Jag har ju förmånen att ha det så nära ändå. Stugan, fjällen och skidåkningen.

Och nästa helg ska jag ned. Oavsett. Jag ska åka skidor, dricka kaffe och lyssna på tystheten. Inget får liksom komma emellan det.

Vad längtar du efter?

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: