Tankar den sista måndagen innan semestern

Det är sista måndagen innan jag går på semester. En måndag när jag vaknade tidigt och först hade tänkt att åka direkt på ett läkarbesök för mitt knä och sedan till jobbet. I stället åkte jag till jobbet och fick undan lite innan läkarbesöket. Jag ringde till Hasse efteråt och var lite besviken att man för 13 år sedan inte gjorde sig besväret att undersöka knät ordentligt eftersom det visade sig att jag har en korsbandsskada. Det blir ingen löpning i sommar utan fokus ligger på att se om specifik träning gör det bättre. Blir det inte bättre kan det bli aktuellt med en korsbandsrekonstruktion. Jag kan i alla fall cykla.

Jag googlade en lång stund på korsband och sedan gick dagen långsamt. Så som dagarna gör precis innan semestern oavsett hur lite eller mycket jag har att göra. Samtidigt vill jag inte att det ska bli för mycket de sista dagarna heller för att kunna göra klart allt det som påbörjats.

Jag åkte hem och Hasse stekte pannkakor och jag kände hur tröttheten kom över mig igen. Den som legat som en blöt filt under försommaren. Jag suckade lite. Jag som känt mig så pigg de senaste dagarna och hade tänkt att cykla ut på Frösön för att köra ett par varv på SM-banan i tävlingsfart. Men när kroppen blir så trött som den blir i bland går det inte att cykla hur mycket jag än vill. Och när även den där känslan av hängighet kom en stund senare valde jag att bara ta lite luft och sitta en stund nere vid sjön. Cykla hem och brygga två stora koppar kaffe och inte göra så mycket mer den här måndagen.

Den här veckan kommer att gå den med och det är kanske det bästa känslan just nu. Känslan av att ha hela fyra veckor av ledighet framför sig. Nästa måndag ringer ingen klocka tidigt och jag rivstartar min första vecka med mitt livs första SM. Nervöst och pirrigt och för att skingra tankarna lite planerar vi cykeläventyr till Idre, Rörbäcksnäs och Trysil när tävlingarna till veckan är över.

Sedan tar vi dagarna som de kommer. Med massor av fjälluft, mygg, P4 och prekulatorkaffe.

Fotocred till Hasse Gustafsson

6

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: